Emisija o ljepotama Crne Gore krenula iz Škrke

“Cilj nam je da na potpuno inovativan način prezentujemo geografske objekte u Crnoj Gori kao što su planine, rijeke i jezera i građane podstaknemo da više vremena provode u prirodi i upoznaju skrivene ljepote Crne Gore, koje u privrednom pogledu nisu još afirmisane u zadovoljavajućoj mjeri”
133 pregleda 0 komentar(a)
Škrka, Foto: Dejan Dajković
Škrka, Foto: Dejan Dajković
Ažurirano: 13.06.2018. 16:23h

Portal “Geografija za sve”, iza koga stoje profesori i studenti geografije, godišnjicu rada obilježio je pripremama za izradu dokumentarne emisije “Crna Gora koju volim”.

Pilot epizoda posvećena Škrčkim jezerima već je urađena i objavljena na njihovom Youtube kanalu.

“Svjesni smo da naša pilot epizoda ima grešaka i nedostataka, jer niko od nas nema iskustva u pravljenju ovakvog sadržaja, ali smo želji da sa njom dobijemo informaciju da li je javnost zainteresovana za ovakav sadržaj i sugestije koje ćemo primijeniti u prvoj epizodi”, kazao je “Vijestima” Ivan Mijanović, jedan od pokretača sajta.

Primijetili su, kako je kazao, da na medijskoj sceni fali dokumentarnih emisija koje bi javnost upoznale sa prirodnim ljepotama Crne Gore.

“Cilj nam je da na potpuno inovativan način prezentujemo geografske objekte u Crnoj Gori kao što su planine, rijeke i jezera i građane podstaknemo da više vremena provode u prirodi i upoznaju skrivene ljepote Crne Gore, koje u privrednom pogledu nisu još afirmisane u zadovoljavajućoj mjeri”.

Emisija „Crna Gora koju volim“ biće sastavljena od slika, video-zapisa, 3D profila, karata, skica i teksta.

“Trenutno nismo u mogućnosti da posjetimo sva mjesta u Crnoj Gori i napravimo fotografije i snimke sa tih mjesta, tako da smo sklopili partnerstva sa pojedincima i organizacijama čiji ćemo sadržaj, za sada, koristiti prilikom izrade emisija”.

Nakon što završe prvu epizodu, kažu da namjeravaju da sadržaj prezentuju televizijskim stanicama.

“Objavljivaćemo i emisije na engleskom i španskom, kako bi se svi turisti koji su zainteresovani da posjete našu zemlju upoznali sa prirodnim ljepotama”.

Bonus video: