Podgorica: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vakcinacija se preporučuje starijima od 65 godina, hroničnim bolesnicima, osobama oslabljenog imuniteta i onim koje su izložene povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja
91 pregleda 0 komentar(a)
Vakcinacija, Foto: Telegraph
Vakcinacija, Foto: Telegraph
Ažurirano: 26.10.2012. 09:35h

U podgoričkom Domu zdravlja danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa.

„Za Glavni grad opredijeljeno je deset hiljada vakcina, proizvođača 'Glaxo Smith Cline', što je dovoljna količina za sve građane kojima se preporučuje da je prime“, kaže se u saopštenju.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa se preporučuje osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, osobama oslabljenog imuniteta i onim koje su izložene povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje.

Vakcinu mogu da prime i djeca starija od šest mjeseci.

„Svi građani koji imaju indikaciju, odnosno potrebu da prime vakcinu, treba da se jave u Dom zdravlja kod izabranog doktora kod kojeg su registrovani, i da zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje“, kaže se u saopštenju.

Iz podgoričkog Doma zdravlja su poručili da će građani koji nijesu pokretni, ili iz drugih zdravstvenih razloga ne mogu doći u tu zdravstvenu ustanovu, preko jedinice za patronažu biti vakcinisani kod kuće, uz prethodno zakazivanje.

Bonus video: