Problemi Suljovića na povratku iz Crne Gore u SAD: Mislili su da sam terorista

Suljović tvrdi da je razlog za maltretiranje koje je doživio na bečkom i minhenskom aerodromu to što je musliman
61 pregleda 182 komentar(a)
Samir Suljović, Foto: Nbcnewyork.com
Samir Suljović, Foto: Nbcnewyork.com
Ažurirano: 24.10.2012. 07:33h

Amerikanac crnogorskog porijekla Samir Suljović doživio je prave muke pokušavajući od 1. oktobra da se vrati u Njujork, nakon posjete familiji u Crnoj Gori.

Kako izvještava američka stanica NBC, Suljović je tri sedmice zadržan na aerodromima u Beču i Minhenu jer su mu vazduhoplovne vlasti tih država zabranile da se ukrca na let za SAD.

Suljović tvrdi da je razlog za maltretiranje koje je doživio na bečkom i minhenskom aerodromu to što je musliman. NBC javlja je je Suljović stigao u Njujork tek u ponedjeljak veče, nekon što je proveo tri sedmice u borbi da se vrati u SAD.

Na aerodromima u Beču i Minhenu potrošio je oko 2.000 dolara, dok su ga napokon pustili da odleti kući

Suljović, koji je odrastao u Kvinsu u Njujorku i živi u Oakland Gardensu, vjeruje da mu je zabranjeno letenje jer je musliman.

"Nosim kapu, imam bradu, zavrćem pantalone", rekao je Suljović.

"Oni su me diskriminisali, jer sam musliman. Što bi drugo moglo biti".

Kaže da su uradili da se osjeća kao da je neka vrsta teroriste, "neki kriminalac bez prokletog razloga". Za NBC je ispričao da je izgubio novac, te dvije avionske karte jer nije mogao da odleti za SAD.

Na aerodromima u Beču i Minhenu potrošio je oko 2.000 dolara, dok su ga napokon pustili da odleti kući.

"Bio sam kao miš u klopci. Nisam znao gdje da idem. Nisam imao gdje da odsjednem. Spavao sam na aerodromu prvih nekoliko dana", ispričao je Suljović.

Kaže da je frustriran što mu vladini zvaničnici nijesu mogli reći zašto ne može da se vrati kući. Reagovao je i Savjet za američko-islamske odnose, ocjenjujući taj događaj kao frustrirajući i netransparentan.

Bonus video: