Bulajić: Tek sjutradan sam saznao da sam pucao

“U trenutku kada sam pucao, nijesam se pitao sa sobom. Ne znam kako sam to uradio", rekao je Bulajić
1014 pregleda 1 komentar(a)
Ubistvo Tivat, Duga, Foto: Arhiva Vijesti
Ubistvo Tivat, Duga, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.10.2012. 18:54h

Dalibor Bulajić kazao je da se nije pitao sa sobom, kada je prije više od četiri godine ubio Srđana Kasalicu i Petra Drakulovića, a ranio Milovana Bjelanovića.

On je na početku trećeg suđenja u Višem sudu, kazao da mu je žao zbog svega što je uradio 28. januara 2008. godine, u kafe baru “Duga” u Tivtu.

“U trenutku kada sam pucao, nijesam se pitao sa sobom. Ne znam kako sam to uradio. To sve govori u kakvom sam se stanju nalazio. Ne znam kako se to desilo. Tek naredni dan sam saznao šta sam uradio. Ove momke nijesam poznavao.

Bulajić je optužen za “teško ubistvo” Kasalice i Drakulovića i ranjavanja Bjelanovića

Ponovo kažem da mi je iskreno žao, ali iskreno, a ne reda radi. Nakon što sam ušao u lokal, Bjelanović mi je bez ikakvog razloga navukao moju crnu jaknu preko glave, a posle me je nekoliko njih udaralo. Bez razloga me i on udarao. Sve se izdešavalo za tri sekunde. Kako bi krzno moglo da se skine sa jakne, ako nisam udaran. Nema nigdje moje jakne u dokumentaciji sa uviđaja”, kazao je Bulajić.

Apelacioni sud ukidao presude

Bulajić je optužen za “teško ubistvo” Kasalice i Drakulovića i ranjavanja Bjelanovića. Dva puta je osuđivan na 40 godina zatvora i oba puta je Apelacioni sud ukidao presude.

"U Bulajićevim rukama sam vidio pištolj"

Darko S. Perović iz Nikšića optužen je za nasilničko ponašanje, jer je sa Bulajićem, ispred “Duge”, nogama udarao teško ranjenog Drakulovića. Rekao da za sebe smatra da nije kriv.

Bjelanović je ispričao da je u lokal došao sa Kasalicom i Drakulovićem, da su sjeli u separe desno od ulaznih vrata. Potom je, kako je ispričao, otišao do šanka, sjeo na barsku stolicu i naručio piće.

Kada je u lokal došao Bulajić, Bjelanović je rekao da je tada došlo do guranja ili čupanja. Rekao je da nije bilo udaranja i da niko nije padao na pod.

Branilac okrivljenog, advokat Borivoje Borović, pitao je svjedoka da li je učestvovao u tuči u lokalu

“Kada sam prišao da razdvojim Kasalicu, čuo sam pucanj. U Bulajićevim rukama sam vidio pištolj. Poslije je pištolj uperio u mene, a kada sam krenuo da izlazim iz lokala, pogođen sam u predjelu lijeve lopatice. Ne mogu svega da se sjetim nakon devet sati operacije i gubitka oko četiri i po litra krvi”, kazao je Bjelanović.

Ispričao je da je prije dolaska u “Dugu”, sa Kasalicom i Drakulovićem bio na slavi kod kumova Davidovića, da su tamo popili, a potom su bili u još nekoliko lokala.

Branilac okrivljenog, advokat Borivoje Borović, pitao je svjedoka da li je učestvovao u tuči u lokalu, a nakon što je dobio negativan odgovor, nastavio je: “Da li ste izazvali čitav incident u lokalu, tako što ste pesnicom udarili Bulajića u glavu”, pitao je advokat.

Sudija je zabranila svjedoku da odgovori na ovo pitanje.

Suđenje se nastavlja 4. decembra saslušanjem svjedoka.

Borović: Sudija sama sebe da izuzme iz predmeta

Čak i prije otvaranja glavnog pretresa, bilo je jasno da će treće suđenje Daliboru Bulajiću, optuženom za dvostruko ubistvo, proći u žestokoj pravnoj borbi između advokata odbrane Borivoja Borovića i predsjednika vijeća sudije Valentine Pavličić.

Borović je kazao da je očekivao da će sudija iz moralnih razloga sebe izuzeti bez predloga odbrane

Prije otvaranja glavnog pretresa, Borović je predložio da sudija Pavličić sama sebe izuzme iz ovog predmeta, jer je Apelacioni sud već dva puta ukidao njene presude okrivljenom Bulajiću.

Ona je odgovorila da Zakonik o krivičnom postupku ne predviđa takvu mogućnost, osim ako branilac zvanično ne predloži njeno izuzeće. Borović je kazao da je očekivao da će sudija iz moralnih razloga sebe izuzeti bez predloga odbrane, dodajući da za sada ne traži njeno izuzeće.

Bonus video: