Slavko Lukić: Zaradio sam 53.989 eura

Profesor je naveo da je plate dobijao kao predavač na osnovim, magistarskim i specijalističkim studijama u Podgorici,Budvi i Bijelom Polju
316 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Lukić, Foto: Savo Prelević
Slavko Lukić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2012. 14:04h

Profesor Ustavnog prava na podgoričkom Pravnom fakultetu Slavko Lukić kazao je juče da je netačan podatak da je za 20 mjeseci primio blizu 70 hiljade eura i da to stoji u finansijskom izvještaju tog fakulteta.

On je juče reagovao na tekst objavljen 18. oktobra u “Vijestima” u kome se navodi da su pet profesora Pravnog fakulteta za 20 mjeseci podijelili sumu od 385 hiljada eura. “Vijesti” su tada objavile da u finansijskom izvještaju Pravnog fakulteta, označenom stepenom tajnosti, stoji da su bivši dekani Ranko Mujović i Drago Radulović zaradili blizu 90, odnosno, oko 70 hiljada eura, dok su blizu cifre od 70 hiljada i profesori Zoran Rašović i Slavko Lukić. Novac je zarađen kroz budžetski dio, za držanje nastave samofinasirajućim studentima, projektima, a najviše na osnovu rada u različitim komisijama i radnim tijelima.

Lukić je u reagovanju dostavljenom “Vijestima” naveo da je u tom periodu primio 53.989,28 eura na račun kod Crnogorske komercijalne banke. On je dostavio i izvode sa njegovih bankovnih računa o primanjima.

“Na račun Montenegro banke za taj period primio sam ukupno 418,86 eura. U 2011. godini primio sam 39.465,58 eura, a u osam mjeseci 2012. ukupno 14.523,70 eura. U 2011. godini sam primio veću naknadu jer sam pored predmeta koji redovno držim držao još jedan predmet, mijenjajući poznatog profesora koji je bio spriječen, pa sam praktično imao dupli prihod. Inače, uobičajena primanja su mi za godinu oko 20. 000 eura”, piše u reagovanju.

Lukić je istakao da nije ni centa primio na ime honorara za komisije, radna tijela i vannastavne aktivnosti, kao i da ne posjeduje akcije, dionice I tome slično.

“Nemam ni ušteđevinu. Kod Montenegro banke imam kreditni dugo od 13.035, 56 eura zbog kojeg mi je aktivirana hipoteka na stan. Od nekretnina posjedujem stan od 47 metara kvadratnim sa preuređenim potkrovljem od 26 metara kvadratnim u Podgorici I parcelu od 230 metra kvadratnih u Crmnici, na kojoj sam imao 33 kvadratna metra kuće kao suvlasnik koja je u zemljotresu 1997. srušena”, navodi se u reagovanju Lukića.

On je dodao i da je sva primanja ostvario u skladu sa važećim aktima fakulteta kao redovni profesor na osnovnim studijama, na smjeru kriminalistike, kao i na specijalističkim i magistarskim studijama kao predavači rukovodilac smjera, a nastavu, kako je naveo, obavlja i u odjeljenjima u Budvi i Bijelom Polju. Lukić je kazao i da u te cifre ulazi i suma njegove plate.

Bonus video: