Podgorica: Počelo rušenje Male pijace

Jovanović je istakao da je sa prodavcima postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo
306 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 12:17h

Podgorička Mala pijaca je rušenjem dijela gdje se prodavalo voće i povrće i obližnjih poslovnih prostora, zvanično otišla u istoriju.

Vršilac dužnosti direktora "Tržnice i pijace" d.o.o. Ranko Jovanović kazao je "Vijestima" da će rušenje tog dijela biti završeno sjutra, a za nekoliko dana biće srušen i preostali dio pijace, takozvani buvljak, gdje se prodaje mješovita roba.

"Prodavci će ostati još nekoliko dana dok se ne završi pijaca na Koniku. Radovi su počeli prije nekoliko dana i nadamo se da će brzo biti završeni ", kazao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je sa prodavcima postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo, da svi koji su zainteresovani pređu da rade na Konik. Do sada je, kako je kazao, interesovanje pokazao 61 prodavac.

"Nakon uklanjanja objekata, ovaj prostor će biti spreman za nove namjene. Privremeno će biti urađen veliki parking, a kasnije vjerovatno neki drugi sadržaji. Ne znam tačno šta je planirano", kazao je Jovanović.

Iz društva, kojim rukovodi Jovanović, ranije je saopšteno da će za prodavce sa Male pijace na novoj lokaciji biti obezbijeđeno 16 tezgi za prodaju voća i povrća i još 79 za mješovitu robu.

Prodavci sa Male pijace: Dobar je i Konik, kad nemamo izbora >>>

Galerija

Bonus video: