Danilovgradsku vlast sirotinja boli najviše uoči izbora

Opština je mjesec dana pred glasanje podijelila na ime jednokratne socijalne pomoći 11,266 eura za 72 građana
50 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 13:08h

U finišu predizborne kampanje Opština Danilovgrad, za 30 dana, podijelila je više od 11.000 eura jednokratne pomoći, što je trećina od ukupnog iznosa koji je utrošen za tu namjenu tokom cijele 2011. ili četvrtina ukupno planiranog iznosa za ovu godinu.

U stavci transferi pojedincima - jednokratne socijalne pomoći za prošlu godinu, ukupno je dato 34.070 eura ili 97,4 procenata od planiranog. Za ovu godinu budžetom je za istu stavku planirano 44.000 eura.

Sekretarijat za privredu i finansije te opštine, koju vodi Branislav Đuranović (DPS), u periodu od 15. septembra do 12. oktobra, što je bio zadnji radni dan pred izbore, na osnovu 72 zahtjeva isplatio je 11.266,59 eura, odgovoreno je „Vijestima“ iz tog sekretarijata.

Da su se odobreni zahtjevi za jednokratnu pomoć znatno uvećali neposredno pred izbore pokazuje podatak da je Opština Danilovgrad za prvih šest mjeseci pozitivno odgovorila na, u prosjeku 22,6 zahtjeva mjesečno, a od jula do polovine septembra na 36,4 zahtjeva mjesečno.

U tom Sekretarijatu nemaju podatke koliko je ukupno pristiglih zahtjeva za pomoć, jer im se prosljeđuju samo oni na koje je pozitivno odgovoreno, pojasnili su u odgovoru koji je potpisala Jovanka Popović, sekretar Sekretarijata.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Na koliko je zahtjeva za jednokratnu pomoć Opština odgovorila
  • Koliko je novca isplaćeno na osnovu zahtjeva građana
  • Kako je dječji dodatak isplaćen samo dan pred izbore

Galerija

Bonus video: