Cetinjski "Balšića pazar" opet ima funkciju kao u doba Kralja Nikole

Nakon čitave četiri decenije, pijačni prodavci svoje proizvode opet izlažu na jednoj od najprepoznatljivijih lokacija u gradskom središtu
77 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 10:29h

Od jutros čuveni cetinjski „Balšića pazar“, makar na kratko dobio je ponovo funkciju koju je imao u doba kralja Nikole – postao je gradska zelena pijaca.

Nakon čitave četiri decenije, pijačni prodavci svoje proizvode opet izlažu na jednoj od najprepoznatljivijih lokacija u gradskom središtu.

Riječ je o privremenoj lokaciji zelene pijace, koja će – do kraja predstojeće rekonstrukcije gradske tržnice – svakodnevno funkcionisati na Balšića pazaru.

Kako je objašnjeno iz kabineta gradonačelnika, prodavci ostalih proizvoda uskoro će biti locirani na štandovima kod Sportskog centra.

Kako bi izlagači na privremenoj zelenoj pijaci dobili adekvatne uslove za rad, Prijestonica Cetinje instalirala je nove štandove, a današnji pazarni dan – prvi na Balšića pazaru nakon 1972. godine – privukao je veći broj posjetilaca nego što je uobičajeno.

Radno vrijeme zelene pijace na Balšića pazaru trajaće od šest do 14 časova.

Prodavci na novoj-staroj lokaciji na Balšića pazaru jutro su bili zadovoljni, privremenm izgledom svojih prodajnih mjesta.

Galerija

Bonus video: