Granice dijele carina spaja: Obilježen dan Uprave carina

"Fiskalna stabilnost svake države, ali i njena bezbjednost bitno zavise od efikasnosti institucija zaduženih za sprovođenje carinskih i poreskih propisa"
117 pregleda 0 komentar(a)
Uprava carina, Foto: Luka Zeković
Uprava carina, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.10.2012. 19:48h

Promotivnim filmom koji je imao za cilj da predstavi napredak carine u ovoj godini, uspjeh u borbi protiv krijumčarenja raznih vrsta roba i carinskih prevara obilježen je 18. oktobar, Dan Uprave carina.

Direktor Uprave carina Vladan Joković istakao je značaj poslovne etike, angažovanosti i mobilnosti zaposlenih. Uprava će u narednom periodu, tvrdi on, obezbjeđivati potrebno stručno znanje i podršku za efikasan radi usavršavanje zaposlenih.

“Ulaganje u nova znanja, vještine i ponašanja na svim nivoima jeste naša generalna orijentacija i ujedno temelj na kome se zasniva svaka uspješna administracija”, kazao je Joković na svečanosti u Vili “Gorica”.

Prema njegovim riječima, fiskalna stabilnost svake države, ali i njena bezbjednost bitno zavise od efikasnosti institucija zaduženih za sprovođenje carinskih i poreskih propisa.

Povodom Dana Uprave, čija je parola “Granice dijele, carina spaja”, njeni najbolji službenici dobili su plakete za postignute rezultate u prethodnoj godini. Direktor Uprave carina dodijelio je plakete Miroslavu Raoniću, Stojanki Milošević, Milanu Markoviću, Anđeliji Popović, Rajku Vuksanoviću, Batriću Peroviću, Miodragu Đuroviću i Srđanu Bulatoviću.

Dan carinske službe čestitao je zaposlenima i ministar finansija Milorad Katnić. On je istakao da legalnim korisnicima carinskih usluga, Uprava carina i Ministarstvo moraju biti efikasan servis.

Prvi Zakon o carinjenju, na kojem počiva današnja Uprava carina, donesen je 18. oktobra 1878. Uprava carina Crne Gore je 2006. godine postala članica Svjetske carinske organizacije.

Bonus video: