Prevoz autobusima besplatan za oboljele od multiple skleroze

Ugovori su potpisani zahvaljujući podršci Ministarstva saobraćaja i pomorstva u realizovanju subvencioniranih karata
496 pregleda 0 komentar(a)
autobus, autobuska stanica Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
autobus, autobuska stanica Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.10.2012. 16:22h

Udruženje multiple skleroze potpisalo je ugovore sa 21 autobuskim prevoznikom o 100 odsto subvencioniranoj autobuskoj karti, kao i sa tri autobuske stanice koje oslobađaju članove Udruženja od plaćanja peronske karte.

Ugovori su, kako su saopštili iz Udruženja, potpisani zahvaljujući podršci Ministarstva saobraćaja i pomorstva u realizovanju subvencioniranih karata u drumskom, avionskom i željezničkom prevozu.

„Ovo je jedna u nizu aktivnosti Udruženja, u cilju poboljšanja kvaliteta života oboljelih od multiple skleroze”, kaže se u saopštenju.

Iz Udruženja podsjećaju da je u julu Udruženje potpisalo ugovore o besplatnoj vožnji sa preduzećima Božur iz Podgorice, Glušica iz Nikšića, Jadran Montenegro iz Bara i Lalatović trevel iz Budve, dok je autobuska stanica iz Kotora potpisala Ugovor sa Udruženjem o oslobađanju plaćanja peronske karte.

„I u narednom periodu zalagaćemo se za ostvarivanje subvencija našim članovima, kako bi im pomogli u ostvarivanju boljeg kvaliteta života”

Članovi Udruženja moći će ubuduće, uz člansku kartu Udruženja i ličnu kartu, besplatno putovati na redovnim linijama unutar Crne Gore i sa prevoznicima Blu lajn /Blue Line/ iz Herceg Novog, Lasta Montenegro BLT, Elit Ekspres /Ellit Express/ i Ekspres turs /Express tours/ iz Podgorice, kao i sa prevoznicima Dan turs Perović, Vujović VR i Dangrad prevoz Keković iz Danilovgrada.

Članovi Udruženja moći će besplatno da putuju i sa prevoznicima Krinem i Simon vojažis /Voyages/ iz Berana, Autoboka saobraćaj iz Kotora, Zejdin iz Ulcinja, Marko turs /Tours/ iz Pljevalja, kao i sa prevoznicima iz Nikšića Gardašević, Striković, Gluneks /Glunex/ i 4. ecembar.

„Preduzeće Inturs /Intours/ iz Podgorice oslobodilo je članove Udruženja multiple skleroze od plaćanja peronske karte na autobuskoj stanici u Podgorici, a preduzeće AS Danilovgrad oslobodilo je plaćanja peronske karte na autobuskoj stanici u Danilovgradu”, kaže se u saopštenju.

Iz Udruženja podsjećaju da, uz podršku Ministarstva, njihovi članovi od 2008. godine putuju besplatno Željezničkim prevozom Crne Gore, a od jula ove godine im je kompanija Montenegro erlajns /airlines/ omogućila povratnu kartu na relaciji Podgorica-Beograd-Podgorica i Tivat-Beograd-Tivat od 35 EUR.

„I u narednom periodu zalagaćemo se za ostvarivanje subvencija našim članovima, kako bi im pomogli u ostvarivanju boljeg kvaliteta života”, poručili su iz Udruženja.

Bonus video: