I „pokojnik” povukao prijavu zbog lažne smrtovnice

Tužilac procijenio da postavljanje lažnih plakata u Zeti nije krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti
229 pregleda 12 komentar(a)
Slavko Knežević čitulja, Foto: Boris Pejović
Slavko Knežević čitulja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2012. 16:43h

Javnost, vjerovatno, nikada neće saznati ko je odštampao lažne plakate sa imenom Slavka Kneževića (64) iz Mojanovića, a potom u noći između četvrtka i petka, oblijepio bandere u Zeti sa objavom njegove smrti.

“Vijestima” je u policiji rečeno da lažne čitulje nijesu posao za njih, jer je tužilac iz Podgorice ocijenio da nema bića krivičnog djela ni prekršaja, tako da se predmet neće voditi po službenoj dužnosti.

Osim što se policija i tužilac neće baviti istragom i “pokojnik” iz Mojanovića je odustao od traženja krivca - Knežević je u podgoričkoj policiji povukao prijavu protiv NN osoba, ali mu je ostala mogućnost da u privatnoj parnici tuži “osumnjičene rođake”...

Gostio Đukanovića, ali ne glasa DPS

Mašinovođa u penziji podnio je prošlog petka policiji prijavu zbog toga što je neko napravio lažne čitulje sa njegovim imenom i likom, a kao motiv naveo je gozbu u svojoj kući, koju je tokom kampanje, organizovao za lidere DPS-a Mila Đukanovića, gradonačelnika Miomira Mugošu, ministra Slavoljuba Stijepovića i još nekoliko aktivista vladajuće partije, koji su bili zaduženi za predizborno agitovanje u Zeti.

Čitulja za Slavka, jedna je od glavnih tema u Zeti, tako da mještani Mojanovića danima licitiraju sa imenima “osumnjičenih” zavjerenika

Knežević je u prijavi policiji naglasio da on “nikada nije bio glasač DPS-a”, ali da ga je Stijepović pitao da li bi možda u svojoj kući ugostio vrh vladajuće partije. Bivši mašinovođa prihvatio je da napravi ručak, ali se zbog toga našao u nemilosti komšija, mahom rođaka, koji su poznati po opozicionom opredjeljenju.

Gozba u kući Kneževića, vjerovatno, je i bila motiv da neko smisli “pakleni plan” za grubu osvetu, a domaćin je u policiji i naveo nekoliko imena bliskih rođaka za koje vjeruje da su se “posprdali sa njim”...

Čitulja za Slavka, jedna je od glavnih tema u Zeti, tako da mještani Mojanovića danima licitiraju sa imenima “osumnjičenih” zavjerenika, ali i prepričavaju anegdote sa ručka “na nivou”.

Osim toga u Zeti se licitira i sa tim koga je Knežević u nedjelju zaokružio na biračkom mjestu, te da li je nakon druženja sa vrhom vladajuće partije “okrenuo ćurak naopako”.

Lažnih čitulja bilo i u Beranama

Da Zećani nemaju zaštićena autorska prava na “lažne čitulje”, potvrdili su Beranci, koji su se prije nekoliko godina na grub i neprimjeren način, takođe, poigrali sa jednim sugrađaninom.

Osim što su odštampali lažne čitulje, nešto nalik onim u Mojanovićima, Beranci su otišli i korak dalje - unajmili su kola pogrebne pomoći i na kuću “pokojnika” poslali čak i sanduk sa cijelom opremom.

Ni tim slučajem se nije bavila policija, već je “pokojnik” u privatnoj tužbi tražio satisfakciju za pretrpljeni duševni bol.

Rođaci plakali za Slavkom

Gruba šala u Zeti nije nimalo naivno primljena u nekim domovima u Mojanovićima - blizak rođak Kneževića kada je čuo za “smrt” je čak i zaplakao za Slavkom.

“Ma ljudi su satima oblijetali oko njihove kuće da vide da li se i gdje prima saučešće. Blizak rođak Slavkov je doživio šok kada je čuo za “tragičnu smrt”.

Ovo nimalo nije smiješno niti zabavno, prije će biti da neko ima bolesni um”, kazao je jedan od Kneževićevih komšija, koji nije mogao da povjeruje da je neko iz sela “spreman za takve stvari”.

Bonus video: