Mještani Tološa MUP-u: Tražimo zaštititu od "trkača"

Građani su peticiju uputili MUP-u, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginula četvorica mladića. Peticiju će dostaviti i Sekretarijatu za komunalne poslove
105 pregleda 7 komentar(a)
Tološi, Foto: Vesko Belojević
Tološi, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.10.2012. 00:28h

Mještani Tološa zatražili su postavljanje “ležećih policajaca” i angažovanje saobraćajaca, jer se u tom dijelu grada, tvrde, često organizuju trke automobila.

Peticijom koju je potpisalo 238 građana, stanovnici Tološa traže da se u Ulici partizanski put, od Tološkog groblja do trafo-stanice, postavi šest do osam većih ležećih policajaca, koji su se tu i nalazili do februara, kada su uništeni prilikom čišćenja snijega.

“U Ulici partizanski put broj 65... treba obilježiti punu liniju, a ako ste u mogućnosti, trebalo bi postaviti ležeće policajce i u Ulici knjaza Danila, od raskrsnice sa Ulicom partizanski put do Poljoprivrednog instituta”

Građani su peticiju uputili MUP-u, nakon posljednje teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginula četvorica mladića.

Peticiju će danas dostaviti i Sekretarijatu za komunalne poslove.

“U Ulici partizanski put broj 65... treba obilježiti punu liniju, a ako ste u mogućnosti, trebalo bi postaviti ležeće policajce i u Ulici knjaza Danila, od raskrsnice sa Ulicom partizanski put do Poljoprivrednog instituta”, piše u zahtjevu.

Građani upozoravaju da se u Ulici SKOJ-a, do Mareze, organizaju trke automobila, često sa tragičnim posljedicama.

“Do sada se dogodilo nekoliko saobraćajnih udesa, a posljednji tragični događaj sa četiri nastradala mladića od 17 do 23 godine desio se prije sedmicu dana.

Šetači i đaci-pješaci koriste trotoar pomenute ulice, ali sa strahom se kreću tom dionicom, upravo zbog velikih brzina koje razvijaju 'trkači'.

Sama je sreća što do sada nije bilo većih tragedija”, piše u zahtjevu mještana, koji je potpisao predsjednik MZ Tološi Milan Raičević.

Mještani od policije traže da pojača kontrolu saobraćaja, jer bi vozači u tom slučaju pažljivije vozili i poštovali propise.

Bonus video: