Podgorica: Bez čizama se na ulicu ne može

“Tuda se ne može normalno ići osim kolima. I čizme kad obuješ, uvijek prođe neki vozač kome se žuri i cijelog te skvasi”
115 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2012. 14:13h

Djelovima Vranićke i Ulice Boška Buhe u Podgorici gotovo da je nemoguće proći bez automobila, ili gumenih čizama , zbog vode koja na pojedinim mjestima dostigla nivo od 20-ak centimetara.

Reporteri “Vijesti” uvjerili su se da nakon obilnih kiša stanovnici tog dijela grada praktično ne mogu izaći na ulicu.

Mještani krive Glavni grad što ulicom ne mogu proći pješke, a da se ne skvase, jer ulice nijesu rekonstruisane kako treba.

Pojasnili su da nema nagiba, pa se sva voda sa Vranićkih brda slijeva u te dvije ulice i pravi prava mala jezera.

Tvrde da im je voda ranije ulazila u dvorišta, zbog čega su bili prinuđeni da podignu betonske ograde.

“Čekamo još čamce i idemo da pecamo”, našalio se jedan od prolaznika

“Tuda se ne može normalno ići osim kolima. I čizme kad obuješ, uvijek prođe neki vozač kome se žuri i cijelog te skvasi”, kazala je žena koja radi u Vranićima.

Pored lokvi se nalazi i autobuska stanica gdje ljudi najčešće mokri dočekaju taksi ili autobus.

“Čekamo još čamce i idemo da pecamo”, našalio se jedan od prolaznika koji je u dubokim cipelama koračao ulicom.

Isto nakon svake kiše

Vremešna Podgoričanka Milosava Vuković živi u toj ulici i tvrdi da joj je poslije svake kiše podrum pun vode i da na ulicu bez čizama ne izlazi.

“Odavno se tu kupi voda. Baš sam izašla do prodavnice i kući sam se vratila mokra, a kiša nije padala. Pred izbore nam svašta obećavaju, ali kada prođe zaborave nas, zato ih i nisam glasala”, kazala je Vuković osmjehnuvši se.

Njena komšinica Ljubinka Jovanović posjetila je Milosavu kako bi popile kafu. Za tren dok je izašla da pokaže ogromnu lokvu reporterima “Vijesti”, bila je sva mokra jer je poprskao vozač koji je prošao automobilom.

“Više smo navikli da i nekolko dana poslije kiše moramo biti mokri. Prije nekoliko godina sam ponijela peticiju mještana u Zavod za izgradnju Podgorice”, kazala je Jovanović.

Tvrdi da je peticiju potpisalo oko 50 stanovnika, ali da odgovor još čekaju.

Galerija

Bonus video: