Bijelo Polje: U Opštoj bolnici instalirana oprema za oftalmološku ambulantu

Iz ove ustanove ističu da će nabavka navedene opreme podići će kvalitet medicinske usluge na viši nivo i omogućiti ljekarima preciznu i brzu dijagnostiku
73 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje oftalmološka ambulanta, Foto: Opšta bolnica Bijelo Polje
Bijelo Polje oftalmološka ambulanta, Foto: Opšta bolnica Bijelo Polje
Ažurirano: 12.06.2018. 12:26h

Bjelopoljska Opšta bolnica dobila OCT aparat (za optičku koherentnu tomofrafiju) i biomikroskop sa aplanacionom tonometrijom za potrebe oftalmološke ambulante, vrijedne 65.000 eura.

“Optička koherentna tomografija (OCT) je neinvazivna dijagnostička metoda laserskog slojevnog snimanja mrežnjače i vidnog živca kojom je omogućeno sagledavanje poprečnih preseka unutrašnje strukture. Omogućava topografski način prikazivanja debljine mrežnjače i sloja nervnih vlakana koji se mogu direktno porediti sa nalazom na očnom dnu, ranu detekciju, dijagnostiku i praćenje efekata konzervativne i hirurške terapije kod različitih oboljenja retine”, kazao je PR Bolnice Milan Veličković, dodajući da aparat koristi naprednu tehnologiju koja svakodnevno unapređuje.

Veličković je istakao da će nabavka navedene opreme podići će kvalitet medicinske usluge na viši nivo i omogućiti ljekarima preciznu i brzu dijagnostiku.

Nabavku ovog aparata omogućilo je Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore koji su iz kapitalnog budžeta za 2017. godinu, Opštoj bolnici u Bijelom Polju opredijelili 449.400 eura za kupovinu opreme, koju su iz menadžmenta te ustanove naveli kao neophodnu.

Bonus video: