Opština Herceg Novi nagradila najuspješnije učenike

"Svi oni su ponos Herceg Novog i najbolji pokazatelj da je znanje bitno i jedino što im niko nikada ne može oduzeti, istakla je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo
317 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2018. 12:04h

Hercegnovskim nosiocima diplome "Luča“ i učenicima koji su u grad donijeli nagrade sa državnih i međunarodnih takmičenja, danas su na svečanosti u Dvorani Park dodjeljene opštinske diplome i nagrade.

“Svi oni su ponos Herceg Novog i najbolji pokazatelj da je znanje bitno i jedino što im niko nikada ne može oduzeti, istakla je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Priznanje Luča dobilo je 58 učenika i 28 nagrade sa državnih i međunarodnih takmičenja. U generaciji SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ su 32 učenika, nosioca prestižne diplome „Luča“, 10 njih je sa odličnim uspjehom iz svih nastavnih predmeta tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja, a 22 je postiglo ukupan odličan uspjeh tokom cjelokupnog dosadašnjeg obrazovanja. U OŠ „Dašo Pavičić“ je 14 učenika koji su okićeni „Lučom“, a po četiri učenika ovo najveće priznanje u obrazovanju zavrijedilo je u osnovnim školama „Orjenski bataljon“, „Ilija Kišić“ i „Milan Vuković“.

“Živimo u smutnim vremenima kada su mnoge vrijednosti urušene. Ipak, neka vas to ne plaši! Budite istrajni, stremite svojim ciljevima, učite i osvajajte nove svijetove, no ne zaboravite da pored formalnog obrazovanja radite na sebi, da budete ličnosti! Jedino izgrađena ličnost je slobodna i može da preispituje stvarnost i svijet oko sebe”, poručila je Pištalo Zambelić.

Ona je zahvalnost uputila učiteljima, nastavnicima i profesorima što su ovoj djeci dali najbolji , a roditeljima je čestitala jer su uspjeli da djeci ukažu na prave vrijednosti i značaj ulaganja u obrazovanje.

Galerija

Bonus video: