Dobili otkaz jer nisu htjeli da na poslu nose majice sa zaokruženim brojem 11

Radnici koji nijesu prihvatili “darove”, nakon rasprave sa šefovima, ostavili su mašine i napustili gradilište
76 komentar(a)
Genex, Foto: Screenshot: TV Vijesti
Genex, Foto: Screenshot: TV Vijesti
Ažurirano: 13.10.2012. 19:04h

Sedam radnika građevinske firme ''Geneks'', koji su radili na zaobilaznici u Golubovcima, dobilo je otkaz nakon što su odbili da nose majice sa crnogorskim grbom na kojoj je pisalo ''Montenegro 11''.

Oni su tokom dana obavijestili redakciju “'Vijesti'' da su njihovi šefovi juče na gradilištu dijelili zaposlenima crvene majice sa državnim simbolima i zaokruženim brojem 11 na leđima.

Radnici koji nijesu prihvatili “darove”, nakon rasprave sa šefovima, ostavili su mašine i napustili gradilište.

Većina njih, nakon što je redakcija “Vijesti” obaviještena o zbivanjima na gradilištu “Geneksa”, nije htjela javno komentarisati događaj.

Jedan od radnika koji je zbog nenošenja majce dobio otkaz, Zoran Bulatović, otišao je u prostorije koalicije Demokratski front i potražio pomoć.

On je za Televiziju Vijesti kazao da je juče iz pristojnosti uzeo majcu i da je dobio otkaz jer je nije obukao.

"Ja sam juče iz pristojnosti uzeo majicu, nisam htio da pravim problem ipak držim porodicu, živim od te plate. Međutim, danas sam bio na turu za Bijelo Polje, kada sam se vratio sačekao me šef i rekao mi je 'gdje ti je majica, moraš je obući'. Odgovorio sam mu da je neću obući, a on mi je nakon toga rekao 'Ako nećeš da je obučeš dobićeš otkaz'. Na tome se sve završava, razdužio sam kamion i ostao sam bez posla", kazao je Bulatović.

Dedić neće da komentariše broj 11

Vlasnik firme ''Geneks'' Momčilo Dedić tvrdi da nije riječ o “predizbornim ili izbornim radnjama” i da su pomenute majice dio nove uniforme.

"Odlučio sam da promijenim naziv firme i zato sam uveo novu uniformu. Moje je pravo da odlučujem kakve boje će da bude i šta će na njoj da piše. Obaviješten sam da neki ljudi nisu prihvatili da nose uniformu i izvršavaju svoje radne obaveze, te da imaju poseban stav. Ako nekome smeta crnogorski grb - ne mora da živi ovdje", pojasnio je Dedić.

On za Televiziju Vijesti nije htio da komentariše broj 11 na “novoj uniformi”.

Bonus video: