Nikšić: Dodijeljene Luče najboljim đacima u OŠ "Olga Golović" i OŠ "Milija Nikčević"

"Uvjerena sam da ćete i vi biti ponosni na to što ste bili učenici ove škole, kao i na sve što vam je ona pružila“, poručila je Žižić.
622 pregleda 0 komentar(a)
Luča OŠ Olga Golović, Foto: Svetlana Mandić
Luča OŠ Olga Golović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.06.2018. 10:47h

U nikšićkoj Osnovnoj školi „Olga Golović“ priređena je manifestacija „Dan najboljih u školskoj 2017/18.“ na kojoj su uručene diplome „Luča“ i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, a direktorica škole Slobodanka Žižić poželjela je dobrodošlicu budućim prvacima.

„Nema sumnje da se danas obraćam budućim uspješnim mladim ljudima koji će znati da odaberu pravi put i da će vaša škola biti ponosna na vas. Uvjerena sam da ćete i vi biti ponosni na to što ste bili učenici ove škole, kao i na sve što vam je ona pružila“, poručila je Žižić.

Od 75 polumaturanata diplomu „Luča“ dobilo je njih 15 – Kristina Gardašević, Jakša Pantović, Nina Eraković, Bodin Ilić, Maša Kilibarda, Sofija Vojvodić, Ivan Antović, Milica Ćetković, Janko Kilibarda, Katarina Kovačević, Martin Marjanović, Ljiljana Soldo, Mia Spaić, Nevena Vučetić i Nikolina Muratović.

Fondacija „Marija Kotri“ ustanovila je tradicionalnu nagradu za najboljeg među najboljim učenicima pomenute škole. Ove školske godine to je Milica Ćetković koju je Fondacija nagradila plaketom i laptop računarom.

I u OŠ „Milija Nikčević“ priređen je prigodan program u čast najboljih polumaturanata kojima su uručene „Luče“, a nagrađeni su i učenici koji su na takmičenjima ostvarili zapažene reultate i školu predstavili na najbolji način.

„Srećni smo jer ispraćamo sjajnu generaciju koja je stasala u odgovorne i savjesne mlade ljude koji će, sigurni smo, uspješno savladavati srednjoškolske obaveze, a ubuduće i sve životne izazove koji im se nađu na putu i tako postati aktivni učesnici svih pozitivnih i uspješnih dešavanja u porodici, lokalnoj zajednici i državi“, poručila je direktorica škole, Slavica Perošević.

Od 92 polumaturanta 12 je nosilaca diplome „Luča“ - Danijel Aleksić, Dušica Doderović, Andrea Nikčević, Dušica Mijušković, Andrej Papović, Anja Vujačić, Andrijana Bijelić, Mladen Čolaković, Matija Tomić, Marija Krstajić, Bogdan Božović i Miloš Mumin.

Bonus video: