Pravo na vjeru je civilizacijska tekovina

"Kultura zajedničkog, multivjerskog života, predstavlja vrijednost sa kojom se Crna Gora ponosi", rekao je Marković
1 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.10.2012. 11:47h

Pravo i vjerske slobode su neraskidiva civilizacijska tvorevina svakog modernog društva i uzvišena tekovina sveukupne duhovnosti i svjetovnosti savremenih država. Kultura zajedničkog, multivjerskog života, predstavlja vrijednost sa kojom se Crna Gora ponosi, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar ljudskih prava i sloboda Duško Marković na kongresu "Novi putevi" u organizaciji Katoličkog duhovnog centra.

On je podsjetio da je ministarstvo pravde potpisalo memorandum o saradnji koji se oslanja na principe Ugovora koji je zaključen između Crne Gore i Svete stolice u cilju međusobne saradnje i promovisanja zajedničkog dobra.

"Poseban doprinos Duhovnog centra "Sanctae Crusis", ogledaće se u obuci lica osuđenih na kaznu rada u javnom inetersu i doprinosa u procesu njihove resocijalizacije i reintegracije. Vaspitno-obrazovni ideal dat je malom broju ljudi, koji ga prenose sa koljena na koljeno, kao dragocjeno nasljeđe ljudskog duha. Nagrada i satisfakcija za ministarstvo pravde i ljudskih prava je sarađivati sa poslenicima koji su za životni poziv odabrali pomoć čovjeku i društvu u kojem žive", rekao je Marković.

Bonus video: