Otvoren djelimično završen Bazar u Bloku 5

Dio bazara završen je godinu prije roka i otvoren u jeku predizborne kampanje
32 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 15:01h

Gradonačelnik Miomir Mugoša i direktor kompanije ''Čelebić'' Tomislav Čelebić presjekli su vrpcu djelomično završenog Bazara u Bloku 5, u prisustvu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i brojnih drugih funkcionera vladajuće partije.

Dio bazara završen je godinu prije roka i otvoren u jeku predizborne kampanje.

Mugoša je kratko kazao da “ništa nije slučajno”, odgovarajući na pitanje u vezi sa otvaranjem Bazara uoči izbora.

On je istakao da je prije više od godinu saopšteno da će trgovački centar biti završen.

''U narednih mjesec-dva biće opremljena i druga etaža. Kada je riječ o prodavcima sa Male pijace, najvećem broju dosadašnjih zakupaca smo obezbijedili prostor. Ko nije zadovoljan - uvijek imamo vremena za razgovore'', rekao je Mugoša.

On je rekao da je ideja za izgradnju Bazara stara tri decenije, istakavši da je izgrađen u “rekordnom roku” i otvoren godinu dana ranije nego što je planirano.

Svečanom otvaranju dijela Bazara prisustvovali su i gradonačelnikov zamjenik Vladan Vučelić, Zoran Jelić, šef Odborničkog kluba DPS-a u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević, politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović i drugi brojni funkcioneri vladajuće partije.

Nakon 14 mjeseci od početka izgradnje, otvorena je Zelena pijaca, sa oko 100 tezgi, površine oko od 1.100 kvadratnih metara, zatim hipermarket “Voli”, “Buzz caffe” na prvom spratu i garaža u suterenu, sa više od 350 parking mjesta.

Ukupna površina Bazara je 17.400 kvadratnih metara. Vrijednost investicije je 13 miliona eura, od kojih je četiri uložio Glavni grad za zemljište i troškove naknade za komunalno opremanje, a devet kompanija ''Čelebić''.

Mugoša je istakao da se mora znati šta se sve može prodavati na tezgama.

''Ne može više da se prodaje tehnička roba i tekstil na tezgama, kao ni hrana po ulicama. Mora se upristojiti pijaca, zna se šta se tamo prodaje'', rekao je Mugoša, najavivši u narednih 15 dana tender za izgradnju manjeg tržnog centra na Koniku i obećavši da će bazari za godinu biti otvoreni u Tuzima i Golubovcima.

On je rekao da će Mala pijaca biti uklonjena, pojasnivši da će na tom mjestu biti privremeno parkiralište. Mugoša je najavio da će se kasnije, u zavisnosti od “interesovanja građana”, biti napravljena površina za rekreaciju i sport.

DUP-om, međutim, na tom prostoru predviđena je gradnja sakralnih objekata, ali u vjerskim zajednicama ne znaju kakvim, o čemu su “Vijesti” ranije pisale...

Portparolka firme ''Čelebić'' Maja Krstajić kazala je da će uskoro početi sa radom i poslovni prostori na prvom spratu sa prepoznatljivim brendovima.

''U narednih mjesec-dva najmlađi sugrađani će dobiti dječji zabavni centar, sa igraonicom, rođendaonicom i ostalim elementima koji su nedostajali najmlađima u gradu'', saopštila je Krstajić.

Mugoša je istakao da će svi građani moći da parkiraju vozila u u suterenu po “povoljnoj” cijeni, ali da ona još nije utvrđena.

''Trebalo bi da mjesečne karte za korišćenje parkinga 24 sata budu 60 eura, a u periodu od 16 do 20 časova da bude povoljnije'', rekao je Mugoša.

“Đe si, munjo”, Filipe

Mugoša i Vujanović, u pratnji brojnih funkcionera DPS-a, obišli su pijacu, sa sektorima za prodaju voća i povrća, sira i mlječnih prozvoda, jaja i cvijeća i poloprivrednom apotekom.

Vujanović se rukovao sa građanima i prodavcima, a predjednik je srdačno pozdravljen i riječima: “Đe si, munjo”. Nakon presijecanja vrpce, građani su pohrlili u hipermarket, a na spratu neki od njih su u kafe baru popili piće u društvu funkcionera DPS-a.

Čelebić pomogao “1. jun” sa 5.000

Kompanija ''Čelebić'' uručila je donaciju od pet hiljada eura za adaptaciju prostora Resursnog centra “1. jun”, kako bi pomogli da djeca napreduju i treniraju.

Direktor Centra Zoran Bošković zahvalio je u ime djece, roditelja i zaposlenih i objasnio da je taj novac “početak izgradnje njihovih snova”. “Biće utrošen za izgradnju fiskulturne sale u kojoj će se rekreirati djeca i sportisti koji su članovi paraolimpijskog tima”, istakao je Bošković.

Galerija

Bonus video: