MANS pozvao političke partije da se izjasne da li su ukidanje Zakona o taksama

Aktivisti MANS-a su ponovili da je odluka suda skandalozna i da je Ustavni sud još jednom dokazao da nije nezavisan
83 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2012. 11:51h

Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvali su sve političke partije koje učestvuju na izborima da se jasno izraze da li su za to da se nakon konstituisanja Skupštine ukine Zakon o taksama jer bi na taj način sve političke partije koje uđu u parlament opravdale povjerenje građana.

Na javnoj akciji organizovanoj ispred Ustavnog suda povodom odluke da je Zakon o taksama ustavan aktivisti MANS-a su opet donijeli ćurku koja je njihov “kandidat za sudiju Ustavnog suda” i u njeno ime sudijama poklonili po dva jaja jer su, zbog odluka koje sud donosi zaključili da im ona nedostaju.

Aktivisti MANS-a su ponovili da je odluka suda skandalozna i da je Ustavni sud još jednom dokazao da nije nezavisan "od Vladine pogrešne ekonomske politike koja je teret vraćanja dugova i ruskih tajkuna opet prebacila na građane".

Video: Zoran Bojović

"Odluka je pogrešna prije svega zato što se takve takse nigdje ne plaćaju i to je još jedan dokaz da je Vlada napravila grešku usvajajući ovaj Zakon”, rečeno je na javnoj akciji.

Galerija

Bonus video: