Iz revolta zapalila člansku kartu DPS-a

Stanojevićeva je navela i da njen akt nema veze sa politikom, iako je upravo ta politička partija dozvolila tajkunima, da postupaju sa radnicima na taj način
448 pregleda 27 komentar(a)
Tanja Stanojević, Foto: Boris Pejović
Tanja Stanojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2012. 14:31h

Zaposlena u butiku “XYZ” u šoping molu Delta siti Tanja Stanojević u znak protesta je ispred Osnovnog suda u Podgorici zapalila člansku kartu Demokratske partije socijalista (DPS), ističući da je država stala na stranu tajkuna, a ne poštenih radnika.

Zbog mobinga i diskriminacije na koje se žalila Stanojević, već mjesecima se vodi postupak pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv izvršne direktorice firme „Sportina” u Crnoj Gori Nataše Popivode.

Na spaljivanje članske karte DPS-a, kako je kazala, navelo je to što sudija nakon što nije uvažila ni video-materijal snimljen telefonom, a na prekjučerašnjem ročištu nije uvažila ni nalaze o njenom zdravstvenom stanju.

Kako je kazala, u petak je i izbačena sa ročišta nakon što je za jednog od svjedoka u postupku kazala da joj “krvnik ne može biti rođak”.

"Nisam željela kao suverenista ovakvu, već državu svih ljudi, gdje neće biti kompromitovani obični radnici koji rade pošteno, ljudski i bez greške", kazala je Stanojević

Prema njenim riječima, zbog izbacivanja iz sudnice uskraćena joj je i mogućnost da postavlja pitanja svjedocima, pa su zbog toga ključne stvari ostale neizrečene.

"Kad sam vidjela zapisnik, bila sam izrevoltirana. Ja sam htjela da pitam ključne stvari koje sam sama pripremala. Nije mi ni dozvoljena završna riječ", dodala je ona.

Ona je kazala i da još nije otkriveno ko joj je prijetio smrću, što govori o pravnoj državi Crnoj Gori. Stanojević tvrdi i da njenu tajkunsku firmu iz Slovenije štite ministri, premijer i čitava država iako je ta kompanija u Sloveniji optužena za pranje više miliona eura. Kako je navela zbog toga je i napustila stranku i priključila se Demokratskom frontu (DF).

"Podaci o pranju novca su dostupni svima. Tajkuni i ljudi sa druge strane zakona ga ovdje štite i zato moj slučaj pada i svaki moj pokušaj pada u vodu. Nisam željela kao suverenista ovakvu, već državu svih ljudi, gdje neće biti kompromitovani obični radnici koji rade pošteno, ljudski i bez greške, a doživjela sam samo zastrašivanje", kazala je ona.

Stanojevićeva je navela i da njen akt nema veze sa politikom, iako je upravo ta politička partija dozvolila tajkunima, koje naziva strateškim parnerima, da postupaju sa radnicima na taj način.

Bonus video: