Dječja, uoči izborne nedjelje: Radojičić uručio donaciju nikšićkom porodilištu

"Željeli smo da najmlađim sugrađanima dolazak na svijet bude što ljepši, prijatniji i bolji...", kazao je predsjednik Opštine Nikšić
457 pregleda 5 komentar(a)
Nebojša Radojičić, nikšićko porodilište, Foto: Ivan Petrušić
Nebojša Radojičić, nikšićko porodilište, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.10.2012. 19:33h

Lokalna uprava, u čast Dječje nedjelje, poklonila je porodilištu nikšićke Opšte bolnice donaciju vrijednu oko tri hiljade eura.

„Ovo je simbolična donacija, ali u sklopu naših mogućnosti.

Uručujući najmlađima benkice, ćebad, pelene, maramice, Radojičić je kazao da Opština svake godine, povodom praznika djeteta, nekoj ustanovi koja se bavi problemima najmlađih uruči donaciju

Željeli smo da najmlađim sugrađanima dolazak na svijet bude što ljepši, prijatniji i bolji, a siguran sam da će bolnica i ovo odjeljenje to iskoristiti na pravi način", kazao je predsjednik Opštine Nebojša Radojičić.

Uručujući najmlađima benkice, ćebad, pelene, maramice, Radojičić je kazao da Opština svake godine, povodom praznika djeteta, nekoj ustanovi koja se bavi problemima najmlađih uruči donaciju.

Direktor bolnice Ilija Ašanin kazao je da nije prvi put da im lokalna uprava i Radojičić uruče poklone i izrazio nadu da će tako biti i ubuduće.

Načelnica neonatologije Sanja Čizmović kazala je da pomenuta donacija nije skromna i pozvala i ostale da budu „skromni" poput lokalne vlasti.

Kazala je da njihovo odjeljenje ne zaboravljaju firme i pojedinci kojima je briga o najmlađima najvažnija i pomenula Prvu banku koja je donirala transportni inkubator.

Firmu „Meditas" iz Podgorice koja svaki četvrti mjesec poklanja šampone, kupke i kreme, "Vaj Farm" koja je poklonila pelene.

Direktor bolnice je najavio rekonstrukciju i adaptaciju hiruškog odjeljenja, a vrijednost poslova je oko 155.000 eura. Tender treba da izađe ovih dana, a poslovi će, prema riječima Ašanina, biti završeni za 40 dana.

„Biće promijenjeni podovi, plafoni, instalacije, svaka soba će imati kupatilo, klima-uređaj, plažama TV, pristup intemetu i sve sobe na hirurškom odjeljenju biće apartmanskog tipa.

Nivo smještaja biće kao što imamo na internom odjeljenju koje smo prošle godine otvorili", kazao je Ašanin.

On je najavilo i adaptaciju još nekoliko odjeljenja i nabavku aparata za magnetnu rezonancu.

Bonus video: