"Dan širuna" spušta zavjesu na sezonu u Budvi

Za goste i stanovnike Budve priređen je cjelodnevni kulturni i zabavno-sportski program koji su organizovali Turistička organizacije Budve i Klub za sportski ribolov „Širun“ iz Budve
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 17:56h

Uz mediteranski zvuk, bogat kulturno zabavni program, ribu, vino i pivo, večeras ispred zidina Staroga grada održava se tradicionalna ribarska fešta “Dan širuna”

Pučkom feštom, 47. po redu, zvanično je završena i ovogodišnja turistička sezona kao i velika kulturno- zabavna manifestacija „Budvansko ljeto“, koja je objedila više od 20 festivala i manifetscaija, koji su tokom prethodnih četiri mjeseca u organizaciji Turističke organizacije Budve, Opštine, Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ i preduzeća „Kopirajt“, organizovane u metropoli turizma.

Više od tri hiljade posjetilaca zabavlja se uz mediteranske zvuke i besplatnu degustaciju 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 500 litara piva.

Za goste i stanovnike Budve priređen je cjelodnevni kulturni i zabavno-sportski program koji su organizovali Turistička organizacije Budve i Klub za sportski ribolov „Širun“ iz Budve.

Program je počeo u 16 člasova defileom budvanske Gradske muzike sa mažoretkma, koji su prošetali glavnim šetalištem od Stare autobuske stanice do bine ispred zidina Staroga grada

Zvanično feštu su otvorili gradonačelnik Lazar Rađenović i predsjednik KSR „Širun“ Niko Fabris.

I dok su najmlađi uživali u dvočasovnom programu, koji se odvijao na bini, dotle je na četiri punka postvaljena uz binu i na starogradskom trgu, počelo pečenje ribe.

Direktorka To Budve Jelena Rađenović, naglasila je da je bilo obezbijeđeno tona i po ribe, 300 litara bijelog, 700 litara crnog i 500 litara piva.

„Mnogobrojni posjetioci Budve, a ima ih mnogo, jer nam je i vrijeme naklonjeno, imaju priliku da besplatno degustiraju sve ono što smo pripremili“, navela je ona.

Fabris je istakao da su na punktovima bili pripremljni i domaći specijaliteti, koje gosti mogli slobodno da probaju.

Nezaobilazan dio programa su i narodne sportske igre, gdje su se najspretniji okušali u skidanju pršuta sa grede. Nakon toga na cenartalnoj bini ispod bedema nastupiće KUD "Stefan M. Ljubiša", potom će se publici predstaviti klapa "Jedinstvo", dok je koncertom poznate grupe “"Trio gušt" završena ovogodišnja fešta.

Galerija

Bonus video: