Roditelji zabrinuti: Kod škole "21. maj" nema ni trotoara ni ležećeg policajca

Direktorica Jana Kilibarda kazala je da sve rade da bi se obezbijedio sigurniji prilaz ka školi
101 pregleda 2 komentar(a)
OŠ "21. maj", Drač, Foto: Vesko Belojević
OŠ "21. maj", Drač, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.10.2012. 15:14h

Roditelji učenika OŠ “21. maj” na Draču zabrinuti su za bezbjednost djece, zbog neadekvatnog prilaza školi.

Roditelji tvrde da glavni i bočni prilazi nijesu uređeni, iako je škola otvorena već tri godine, zbog čega su djeca svakodnevno u opasnosti.

“Ulica koja prolazi pored škole je dvosmjerna, ispred škole ne postoji obilježen parking prostor, a ulica koja vodi do ulaza u dvorište sa strane je nepregledna, uska, asfalt je istrošen, sa rupama, bez trotoara, signalizacije i ikakvog upozorenja, ili ležećeg policajca”, kazao je jedan od zabrinutih roditelja “Vijestima”.

Direktorica Jana Kilibarda kazala je da sve rade da bi se obezbijedio sigurniji prilaz ka školi, ali da umnogome problem otežavaju i neuređeni imovinsko-pravni odnosi za zemljište oko škole. “Vi še puta obraćali smo se nadležnim gradskim službama.

“Bez uređenog prilaza sa parkingom, bez signalizacije i ležećih policajaca i eventualno izmjene režima saobraćanja iz dvosmjernog u jednosmjerni, svaki đak i roditelj u stalnoj su opasnosti”

Za sada, tu je svakodnevno policajac koji reguliše saobraćaj”, kazala je Kilibarda. Jedan od roditelja naveo je da je najgore ujutro, oko osam sati, kada roditelji djecu dovode u školu, a od ove godine i u boravak. “Djeca se bukvalno ne mogu mimoići od kola. Sreća je što je većina ljudi upoznata sa problemom i gužvom, pa pažljivije voze.

Tako je već tri godine, a ništa se ne preduzima, pa pogotovo mlađu djecu ne smijemo same pustiti do škole”, naveo je jedan od roditelja. On je kazao da škola od ove godine radi u dvije smjene, organizuju se i vannastavne aktivnosti, poput škole košarke, a otvoren je i boravak, pa je frekventnost vozila tokom cijelog dana izuzetno velika.

“Bez uređenog prilaza sa parkingom, bez signalizacije i ležećih policajaca i eventualno izmjene režima saobraćanja iz dvosmjernog u jednosmjerni, svaki đak i roditelj u stalnoj su opasnosti”, smatra roditelj.

Roditelji su se za pomoć obratili i Udruženju “Roditelji”, koje je u pismenom obraćanju kabinetu gradonačelnika, Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj i Agenciji za izgradnju, zatražilo hitno rješavanje neadekvatnog prilaza.

Bonus video: