DF nakon puta vozom do Nikšića: Skuplje nego autobusom

“Samo dvije osobe iz voza nijesu nas podržale: jedna od njih bio je kondukter, a druga jedan lik za kojega mislimo da nam je pravio društvo po službenoj dužnosti"
68 pregleda 26 komentar(a)
Voz, Andrija Mandić, Koča Pavlović, Foto: Zoran Đurić
Voz, Andrija Mandić, Koča Pavlović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.10.2012. 12:20h

Predstavnici Demokratskog fronta (DF), koji su u utorak putovali vozom novootvrenom nikšićkom prugom kažu da su im bezmalo svi putnici sa kojima su razgovarali rekli da nijesu zadovoljni stanjem u državi.

“Svi sa kojima smo razgovarali i kojima smo kolege Andrija Mandić i Ognjen Jovović i ja uručili programe i promotivni materijal DF-a, dobro su razumjeli predizborni željeznički performans vladajuće DPS-SDP koalicije upriličen na otvaranju”, kazao je funkcioner DF Koča Pavlović.

On je rekao da se gotovo svi putnici sjećaju obećanja od prije trinaest godina “da će novac od prodaje Pivare Trebjesa biti upotrijebljen za rekonstrukciju pruge Podgorica - Nikšić”.

“Svi se sjećaju kako su i pare od češkog kredita, koji je uzet za istu namjenu, nestale netragom, baš kao i one od prodaje Pivare. U međuvremenu, nikšićka privreda je polako gašena, tako da su transportne potrebe svedene na minimum, bezmalo samo na putnički saobraćaj. Onoliko ljudi koliko je DPS okupio na tzv. otvaranju pruge neće proputovati ovim vozovima ni tokom narednih mjesec dana. Ovo i zbog toga što se od Podgorice do Nikšića putuje 70 minuta i što je prevoz skuplji od autobuskog”, kaže Pavlović.

On kaže da je, sudeći po reakciji tridesetak putnika koji su putovali vozom, i sa kojima su razgovarali, pobjeda Demokratskog fronta zagarantovana.

“Samo dvije osobe iz voza nijesu nas podržale: jedna od njih bio je kondukter, a druga jedan lik za kojega mislimo da nam je pravio društvo po službenoj dužnosti. Kondukter nas je odlučno upozorio da je zabranjeno političko agitovanje po vozu. Valjda je to dozvoljeno samo Lukšiću i Franoviću”, kazao je Pavlović.

Bonus video: