Društvo za zaštitu životinja organizuje besplatno čipovanje pasa

Istog dana biće organizovano besplatno vaksinisanje protiv bjesnila za sve pse – vlasničke i one koji su udomljeni iz Skloništa na Vrelima
58 pregleda 2 komentar(a)
azil za pse, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
azil za pse, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.10.2012. 18:15h

Društvo za zaštitu životinja iz Podgorice će 10. oktobra organizovaće čipovanje vlasničkih i nevlasničkih pasa, saopšteno je iz Društva.

"Napuštanje pasa u Crnoj Gori je veliki problem, jer država, pošto psi nisu obilježeni, ne može da sankcioniše nesavjesne vlasnike", navode u DZZŽ jedan od razloga za organizaciju masovnog čipovanja.

Planirano je da 10. oktobra budu besplatno čipovani kako psi koji se već nalaze u Skloništu za napuštene životinje na Vrelima ribničkim, tako i psi koji su udomljeni iz Skloništa.

Ostali zainteresovani vlasnici pasa će istog dana moći da čipuju svoje pse po cijeni od 10 eura. Čipovanje u veterinarskim ustanovama košta 25 eura.

"Prihod prikupljen od čipovanja namijenjen je liječenju napuštenih i nezbrinutih pasa", navode u DZZŽ.

Istog dana biće organizovano besplatno vaksinisanje protiv bjesnila za sve pse – vlasničke i one koji su udomljeni iz Skloništa na Vrelima. Vakcine protiv bjesnila su donacila Veterinarske uprave.

Cijena vakcine protiv bjesnila inače u veterinarskim ambulantama košta oko sedam eura. Čipovanje i vakcinacije će biti organizovani u periodu od 16 do 19 sati u Skloništu za napuštene životinje na Koniku.

Akcija je organizovana povodom Svjetskog dana zažtite životinja 4. oktobra, koja se obilježava tokom cijele nedjelje nizom aktivnosti.

Bonus video: