Stanari bez vode, Mugoša i Šofranac se međusobno optužuju

Durković smatra je Šofranac kriv što stanari nemaju vode jer nije ispunio obaveze, ali i da bi lokalna uprava trebalo da povede računa o problemu koji muči 350 građana
227 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada "Šofranac", Zabjelo, Foto: Luka Zeković
Zgrada "Šofranac", Zabjelo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.10.2012. 16:27h

Minulo ljeto dvadesetak porodica provelo je u stanovima bez vode u dvije zgrade na Zabjelu, ali ni investitor Veselin Šofranac ni vlast nijesu uradili gotovo ništa da slavine poteku.

Dok građani glavnog grada u 21. vijeku žive bez vode u stanovima koje su platili do posljednjeg centa, Šofranac i nadležni međusobno se optužuju ko je kriv što vode nema.

“Ako bi dozvolila priključak vode zgradama, i pored toga što investitor prema njoj nije ispunio sve svoje obaveze, lokalna uprava ne bi trpjela nikakvu finansijsku štetu, budući da samo priključenje ne zahtijeva nikakva materijalna ulaganja"

U Glavnom gradu i JP “Vodovod i kanalizacija” tvrde da je Šofranac odstupio od DUP-a i da zbog toga ne mogu da priključe zgrade sa 90 stanova na vodovodnu mrežu, a investitor odgovara da mu se sveti gradonačelnik Miomir Mugoša.

Vlasnik stana Boro Durković smatra je Šofranac kriv što stanari nemaju vode jer nije ispunio obaveze prema Glavnom gradu.

On, međutim, ističe da bi lokalna uprava trebalo da povede računa o problemu koji muči 350 građana.

“Ako bi dozvolila priključak vode zgradama, i pored toga što investitor prema njoj nije ispunio sve svoje obaveze, lokalna uprava ne bi trpjela nikakvu finansijsku štetu, budući da samo priključenje ne zahtijeva nikakva materijalna ulaganja.

Istovremeno bi pomogla velikom broju građana, a svoja potraživanja od investitora može da ostvari sudskim postupcima”, pojasnio je Durković.

Većina stanara pokrenula je sudski postupak protiv preduzeća “Šofranac”, zbog neispunjenja ugovornih obaveza.

Početkom godine zgrade su priključene na električnu mrežu, ali ne i vodovodnu, a stanari se od tada nadaju završetku agonije.

“Život bez vode ne može se opravdati nikakvim tehničkim problemima, garažama i slično, s obzirom na to da su vodovodne instalacije dovedene između zgrada. Sve su to rješivi problemi. Ti problemi sputavaju dvadesetak porodica koje su uselile da obavljaju osnovne životne potrebe”, kazao je Milan Laković.

Bonus video: