Mitar Vukotić u Skadarskom jezeru ulovio tolstolobika teškog 52,5 kg

"Lakše bi podigao vreću cimenta. Vađenje ogromne ribe iz vode trajalo je oko 15 minuta", rekao je Vukotić
561 pregleda 0 komentar(a)
tolstolobik Mitar Vukotić, Foto: Zoran Đurić
tolstolobik Mitar Vukotić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.10.2012. 16:11h

Kada je vadio mrežu iz Skadarskog jezera, Mitar Vukotić nije ni sanjao da će u njoj pronaći tolstolobika - kapitalca, teškog 52,5 kilograma.

'"Bacili smo mreže uveče i kada smo došli da je izvadimo, imali smo šta da vidimo – pored 4-5 šarana, bio je i ovaj džin. Obim mu je metar, a dužina 1,5 metara", kazao je Vukotić sinoć "Vijestima".

On je rekao da nikada ranije nije ulovio veću ribu, a tvrdi da su mu i stariji ribolovci kazali da nikada nijesu čuli ili vidjeli ništa slično.

Vukotić je dodao da je u ribolovu bio sa bratom i da su džinovskog tolstolobika jedva izvukli iz vode.

"Lakše bi podigao vreću cimenta. Vađenje ogromne ribe iz vode trajalo je oko 15 minuta. Pokušavali smo na razne načine da je izvadimo, jer je ova vrsta jako 'klizava' i nije je lako uhvatiti. Jedva sam je, uz bratovu pomoć, konačno iznio na suvo", rekao je Vukotić.

On je kazao da su ribari i ranije lovili tolstolobike od 35 ili 40 kilograma, odnosno gotovo za trećinu manje od grdosije koju je zatekao u mreži.

Vukotiću je ribarenje hobi, a nakon jučerašnjeg ulova još više je zagrijan za to.

Tolstolobik težak više od 50 kilograma završiće na trpezi jer ga je već kupio vlasnik jednog restorana iz Šušanja kod Bara.

Bonus video: