Zavala ponovo gradilište, nastavljena izgradnja "Dukljanskih vrtova"

Svi radovi na kompleksu, kao i do sada, pod rukovodstvom su najpoznatije kompanije u svijetu, „Turner Constructions”
301 pregleda 6 komentar(a)
Zavala, Foto: Anto Baković
Zavala, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 05.10.2012. 15:10h

Dan nakon što je istekla zabrana izvođenja građevinskih radova u elitnoj zoni, uz samu obalu, Udruženje kupaca vila – AMIA i kompanija "Monterra construction" nastavili su radove na završetku apartmanskog naselja "Dukljanski vrtovi", na rtu Zavala.

AMIA je prije pola godine, nakon što je uveden stečaj, kupila kompaniju “Slav in” za 16,5 miliona eura, firmu koju je u Crnoj Gori osnovao ruski milijarder Sergej Polonski.

Nakon što je Polonski doživio finansijski sunovrat, radovi na Zavali su od ljeta 2009. bili stopirani. Grupa kupaca uspjela je da otkupi milionski dug prema “Monteri”, koja je do tada izvodila radove, a potom, osnivajući AMIA, kupili su i “Slav in”, većinskog akcionara u kompaniji “Zavala invest”, na koju se vodi cijeli projekat.

Dotadašnje ime kompleksa „Astra Montenegro“ promijenili su u „Dukljanski vrtovi” i 1. oktobra prošle godine započeli radove, uz obećanje da bi za 18 mjeseci mogli da završe vile.

Peljuhno je rekao da su inženjeri građevinske kompanije uradili plan-grafik, po kome će svi spoljni radovi na kompleksu “Dukljanski vrtovi” biti završeni do kraja 2012

On je naveo da je na sajtu kompanije postavljeno i pismo svim kupcima vila u kome su ih detaljno upoznali sa planovima na Zavali.

"Na spisak naših partnera na projektu ’Dukljanski vrtovi’ dodata je velika projektantska kompanija iz Srbije ’ProjMetal’. Osnovana je 1951. i specijalizovana za razvoj industralizacije i modernizacije stambene arhitekture i komercijalne izgradnje i realizuje svoje projekte po cijelom svijetu. Tehnički nadzor kvaliteta izgradnje kompleksa vršiće profesionalna ekipa kompanije ’Kopring PMC’. To je najveća kompanija u regionu koja je specijalizovana za nadzor i učestvuje u realizaciji mnogih investicionih projekata u zemlji i inostranstvui", kazao je Peljuhno.

Svi radovi na kompleksu, kako je rekao, kao i do sada, pod rukovodstvom su najpoznatije kompanije u svijetu, “Turner Constructions”.

Peljuhno je rekao da su inženjeri građevinske kompanije uradili plan-grafik, po kome će svi spoljni radovi na kompleksu “Dukljanski vrtovi” biti završeni do kraja 2012.

Bonus video: