MANS "kandidovao" ćurku za sudiju Ustavnog suda

Ispod ćurke je bio postavljen natpis: "Čak ni ja ne bih donijela takvu odluku", a ispred panoa je pisalo da su "za prestanak pljačke potrebna jaja"
166 pregleda 69 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 18:46h

Aktivisti MANS-a su javnom akcijom na Trgu republike pozvali građane da sudije Ustavnog suda, gdje god ih sretnu, pitaju da im obrazlože zbog čega su donijeli odluku po kojoj je Zakon o taksama u skladu sa Ustavom i zbog čega su dozvolili pljačku građana.

Oni su ispred panoa na kom su bile fotografije sudija i predsjednika Ustavnog suda Milana Markovića, postavili ćurku koju predstavili kao "kandidata za sudiju Ustavnog suda".

Ispod ćurke je bio postavljen natpis: "Čak ni ja ne bih donijela takvu odluku", a ispred panoa je pisalo da su "za prestanak pljačke potrebna jaja".

TV Vijesti, Tatjana Debeljević

Veselin Radulović kazao je da Skupština ima legitimno pravo i slobodna je da za sudiju izabere i ćurku kao što je utvrđeno da ima i legitimno pravo i da je slobodna i donese Zakon o taksama.

"U obrazloženju odluke Ustavni sud bi utvrdio da ne može biti ustavno pitanje izbor ćurke za sudiju Ustavnog suda, kao što ne može biti ni ustavno pitanje uvođenje taksiiI njihova naplata”, objasnio je Radulović.

Zakon o taksama po kojima sa građanima naplaćuje po eura mjesečno ta svaku SIM karticu za mobilni telefon, priključak kablovske televizije i električno brojilo je u svim svojim odrebama u skladu sa Ustavom Crne Gore i javnim interesom, saopšteno je iz Ustavnog suda prije dva dana.

Galerija

Bonus video: