Bivši policajac Goran Popović štrajkuje glađu ispred Uprave policije

Popović je u policiji radio od 1999. do 2010. godine, kada mu je zbog dva teža disciplinska prekršaja uručeno rješenje o prestanku radnog odnosa
313 pregleda 0 komentar(a)
Goran Popović, Foto: Vesko Belojević
Goran Popović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.10.2012. 18:29h

Ovaj štrajk glađu nijesam započeo danas, nego prije 28 mjeseci. Gladujem i ja i cijela moja familija, kazao je "Vijestima" bivši policajac Goran Popović koji je 3. oktobra u podne započeo štrajk glađu ispred Uprave policije.

Popović je u policiji radio od 1999. do 2010. godine, kada mu je zbog dva teža disciplinska prekršaja uručeno rješenje o prestanku radnog odnosa. U vrijeme kada je dobio otkaz na čelu policije bio je Veselin Veljović.

Tvrdi da je očekivao da ga novi šef policije Božidar Vuksanović, u skladu sa svojim ingerencijama, vrati na posao.

"Vjerujem da će on da me pozove na razgovor, da mi omogući da vraćam kredite, da otplaćujem 15.000 eura. Ostavili su me u ogromnim dugovima. Ne mogu ni ovako da funkcionišem, a kamoli da otplaćujem te kredite", kazao je Popović.

Popović je “Vijestima” ranije kazao da su, od kad je dobio otkaz, pristigle sudske presude u iznosu od 15.000 eura na kreditna zaduženja ostvarena za vrijeme rada u UP

Popović tvrdi da su razlozi njegovog otpuštanja nepostojeći, jer su mu “prekršaji namješteni”.

Ranije je ispričao da je prvi put disciplinski odgovarao kada je, pokušavajući da se zaštiti od četiri napadača, opalio dva metka upozorenja.

Drugi put kazna je uslijedila, kako tvrdi, kada je dok je bio na dužnosti 100 metara izašao iz svog rejona.

Kako ni poslije 28 mjeseci upravni spor koji je pokrenuo nije došao na dnevni red, on sumnja "da neko iz vrha Uprave policije namjerno sklanja njegov predmet".

On je pitao zbog čega Vuksanović ne bi i njega vratio na posao, kada su mnogi vraćeni, kao u slučaju policajaca iz Rožaja.

Popović za sebe tvrdi da je prvi crnogorski policajac - pjesnik. Objavio je dvije knjige poezije.

"Neka mi zatvore kredite. Neka mi isplate otpremninu, pa da se pozdravimo i rukujemo kao ljudi. Ipak, molim ga da me vrati i omogući da otplaćujem dugove i izdržavam svoju familiju. Zbog toga i štrajkujem ovdje i čvrsto vjerujem da će me pozovati na razgovor, jer ne postoji ni jedan jedini razlog da me ne pozove ili da mi ne odgovori", kazao je bivši policajac.

On je “Vijestima” ranije kazao da su, od kad je dobio otkaz, pristigle sudske presude u iznosu od 15.000 eura na kreditna zaduženja ostvarena za vrijeme rada u UP.

Tada je ispričao i da je sa pomoćnikom direktora policije Slavkom Stojanovićem vodio "ohrabrujući razgovor" i da mu je ovaj rekao da postoji dobra volja da ga vrate na posao.

Popović je u junu 2010. nekoliko sati nakon što je vratio značku i opremu Područnoj jedinici Podgorica, inspektorima ispričao da posjeduje informacije o nerazjašnjenom ubistvu Srđana Vojičića.

On je tada kazao da je imenovao jednog Podgoričanina, koji već ima kriminalni dosije, za izvršioca zločina, rekavši inspektoru kako je to čuo "iz vrha policije".

Ta osoba, međutim, kazao je Popović tada "Vijestima", zvanično nije osumnjičena ni privođena.

Bonus video: