Nunić: Zašto sam preko dva mjeseca čekala otpusnu listu?

“Svaki put kada sam zvala da pitam, rečeno mi je da se neurolog još čeka, jer je na bolovanju”
240 pregleda 3 komentar(a)
Dijana Nunić, Foto: Privatna arhiva
Dijana Nunić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.06.2018. 05:52h

Majka jednaestomjesečne bebe, Dijana Nunić, tvrdi da joj je na dan izlaska iz bolnice rečeno da se ne zna kada će dječji neurolog da dođe jer je na bolovanju, stoga je čude izjave da bi njeno dijete vjerovatno bilo pregledano za dva dana.

Ona je, reagujući na navode direktora Pedijatrijske klinike Draška Nikčevića, kazala da joj je više puta tokom dva mjeseca, kada je tražila otpusnu listu, rečeno da se još čeka neurolog.

Nunićeva tvrdi da u izvještaju ljekara iz privatne ordinacije piše da je njeno dijete imalo atipični febrilni napad, a ne tipični kao što je naveo dr Nikčević.

“Na dan napuštanja bolnice, rečeno je da se ne zna kada će neurolog doći jer je pošao na bolovanje. Svi pacijenti su otpušteni dan poslije mene i u izvještajima je navedeno da se neurologu jave za tri mjeseca. Zašto sam čekala više od dva mjeseca na otpusnu listu, to je pitanje. Svaki put kada sam zvala da pitam, rečeno mi je da se još čeka neurolog. Kada sam podizala otpusnu listu, pitala sam ko je dr Nikčević koji je potpisao otpusnu listu i rečeno mi je da je kardiolog”, saopštila je Nunić.

Ona je rekla da tvrdi i stoji iza toga da je na dan napuštanja bolnice zamolila pedijatra koji je bio dežuran da joj objasni šta da radi ako se napad ponovi.

“Nije htio da mi da odgovor, već je naveo da to nije u njegovoj nadležnosti, da je za to zadužen neurolog. Dr Nikčević ne može da zna šta i kako je meni objašnjeno po prijemu u bolnicu”, kazala je.

Nunić je poručila i da nije imala namjeru da vrijeđa osoblje Kliničkog centra, već predoči stanje koje nije nimalo zadovoljavajuće, u namjeri da se nešto promijeni.

“Ja nisam neko ko je pristupio ovome zabave radi. Ja sam samo roditelj, koji je, ma koliko oni tvrdili da je ‘bezazlena stvar’, pretrpio veliki šok i veliku brigu zbog toga što je zadesilo moju djevojčicu. Samo sam očekivala da će mi neko pojasniti osnovne stvari. Nemam razloga da govorim neistinu, prenijela sam stvari onakve kakve jesu, i onako kako sam ja sve to doživjela. Svjesna sam činjenice da i medicinske sestre, koje rade na tom odeljenju, nisu krive svemu ovome, ali smatram da svako dijete, ne samo moje, zaslužuje bolji tretman od ovoga koji trenutno pružaju”, zaključila je Nunić u reagovanju.

Zašto za pratioca djeteta nije obezbijeđen ležaj?

Nunićeva je ocijenila da odjeljenje pedijatrije nije baš na zadovoljavajućem nivou i da “zna da je toga svjestan” i direktor Pedijatrijske klinike. Osvrnula se i na činjenicu da roditeljima na pedijatriji nije obezbijeđen ležaj kao pratiocima, da je ona, s obzirom na to da je iz Podgorice, mogla da nađe zamjenu kako bi odmorila, ali pita šta da rade majke iz drugih opština koje su sa djecom bile na tom odjeljenju.

Bonus video: