Brajović i Bogdanović posjetili grob vojvode Maša Vrbice

Gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Bogdanović, kazao je da je vojvoda Mašo Vrbica, uz činjenicu da je bio prvi crnogorski ministar unutrašnjih djela upamćen kao izuzetan vojskovođa
557 pregleda 5 komentar(a)
Ivan Brajović, Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Ivan Brajović, Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 02.10.2012. 14:13h

Povodom 2. oktobra Dana unutrašnjih poslova, ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović posjetili su grob crnogorskog vojvode i prvog ministra unutrašnjih djela Knjaževine Crne Gore Maša Vrbice, koji se nalazi u selu Vrba, na Njegušima.

Brajović je položio vijenac na grob Maša Vrbice, i tom prilikom kazao "da Crna Gora treba da se sjeća svoje istorije, da ne zaboravi njene važne aktere i da uvijek bude ponosna na svoju prošlost".

"Sjećanje na velikane naše istorije, kakav je bio i vojvoda Mašo Vrbica, ukazuje da moramo mnogo da radimo na sebi, a time i na našim institucijama" istakao je Brajović. On je takođe kazao "da se na Dan unutrašnjih poslova može konstatovati kako u Crnoj Gori postoji stabilan nivo bezbjednost".

Gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Bogdanović, kazao je da je vojvoda Mašo Vrbica, uz činjenicu da je bio prvi crnogorski ministar unutrašnjih djela, u istoriji upamćen kao izuzetan vojskovođa, i da njegovo djelo, kako godine prolaze, ne blijedi – već naprotiv.

"To, uostalom, potvrđuju i naši prijatelji iz ministarstva unutrašnjih poslova, upravo i ovom inicijativom, da na Dan unutrašnjih poslova posjetimo mjesto na kojem počiva prvi crnogorski ministar unutrašnjih djela" rekao je Bogdanović.

Bonus video: