"My travel" vraća novac gimnazijalcima, putuju sa drugom agencijom

Stijepović je dao “sve garancije”, kako bi maturanti otputovali u Italiju posredstvom “Atlas tursa”
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 08:20h

Maturanti B smjene podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” ipak će sjutra otputovati na ekskurziju u Italiju, ali posredstvom agencije “Atlas turs”, a ne nikšićke “My travel”.

Direktor Gimnazije Radiša Šćekić kazao je juče da je vlasnik nikšićke agencije obećao da će najkasnije za mjesec i po vratiti novac koji su roditelji ranije uplatili.

“Očekujemo da će dogovor biti ispoštovan, u protivnom bi se preduzele zakonske mjere i podnijela tužba protiv agencije”, kazao je Šćekić na sastanku kojem je prisustvovalo više od 50 roditelja.

On je istakao da je ministar prosvjete Slavoljub Stijepović dao “sve garancije”, kako bi maturanti otputovali u Italiju posredstvom “Atlas tursa”.

“Preuzimam odgovornost da neće biti nikakvih neprijatnosti, poput onih koje su prije par dana doživjeli maturanti iz Nikšića”, obećao je Šćekić roditeljima, istakavši da više nema razloga za brigu.

Sa roditeljskog sastanka u Gimnaziji

Maturanti, ali i roditelji, zadovoljni su što se već sjutra kreće na put.

“Nadamo se da će sada sve biti u redu. Saopšteno je da bitnijih izmjena trase puta nema, a i cijena ekskurzije je ista”, kazao je jedan od roditelja.

Roditelji su ranije uplatili oko dvije trećine od ukupne cijene aranžmana.

Gimnazijalcima je u petak saopšteno da ove sedmice neće otputovati na matursku ekskurziju, jer agencija “My travel”, kojoj je bio uplaćen novac, nije ispunila svoje obaveze, a đaci su zaprijetili bojkotom nastave...

Galerija

Bonus video: