Roditelji prijete: Biće bojkot ako smijene direktora "Lipe"

Direktor Jevrić tvrdi da pojedini političari namjerno hoće da ocrne rad te ustanove, te da on za deset mjeseci od kako je na toj funkciji, nije primio ni jednu zaradu
80 pregleda 1 komentar(a)
Roditelji djece s posebnim potrebama Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Roditelji djece s posebnim potrebama Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 02.10.2012. 19:47h

Roditelji djece sa posebnim potrebama koja borave u JU dnevni centar „Lipa“, njih deset, okupilo se u prostorijama ove ustanove, nakon saznanja da novi Upravni odbor tog centra planira da smijeni sadašnjeg v.d. direktora Šefketa Jevrića, istakavši, da ako do toga dođe neće više svoju djecu dovoditi u ovu ustanovu.

Roditelji su kazali da su se okupili kako bi podržali rad direktora Jevrića i ostalog osoblja koje radi sa djecom. Kako su istakli, djeca su jednostavno navikla na sve njih i takvim postupcima, odnosno, smjenama rukovodstva, neće da djecu uznemiravaju i zadaju im stresove.

Ukoliko dođe do smjene direktora, njihova djeca, poručili su, neće više boraviti u dnevnom centru.

Predsjednica Udruženja roditelja Šemsija Medunjanin pridružila se jedinstvenom stavu roditelja i dodala da traži da jedno radno mjesto bude za nekog iz njene porodice i jedan od roditelja da bude u UO. Medunjanin je prije sedam godina osnovala NVO “Help“ koja pomaže djeci i omladini sa smetnjama u razvoju.

Jevrić je kazao da su se pojedini političari dohvatili političke ujdurme, da što više ocrne ovaj centar i osoblje koje radi u njemu.

Na drugoj vanrednoj sjednici Skupšine opštine Plav održanoj u srijedu, odbornici su izabrali novi sastav UO JU Dnevni centar „Lipa“ na čelu sa Esmeraldom Šuvakić

„Umjesto da rade kako bi ova ustanova zaživjela i djeca našla svoj mir, igru, smijeh i smisao življenja, pojedinci ne birajući sredstva kako bi postigli svoj cilj, trude se da što više ovu ustanovu omalovaže. Ja sam deset mjeseci direktor u Dnevnom centru i za to vrijeme nijesam dobio nijednu zaradu, niti sam tražio“.

„Radio sam na tome, da se da doprinos jednoj ovakvoj ustanovi, koja se brine o djeci sa posebnim potrebama, gdje će se sa njima pored drugih aktivnosti raditi i na vaspitno-obrazovnom programu, tako da bi tu djecu na neki način osposobili za neke vještine koje će im poslužiti za svakodnevni život. Podržavam predsjednicu Udruženja u svojim zahtjevima, jer je ona svojim radom na čelu NVO “Help“ zaslužila da bude na prvom mjestu od svih ostalih članova UO i to su političari trebali da imaju na umu, a ne da na pamet rade“, kazao je Jevrić, kojem su podršku dale i dvije štićenice centra.

Šuvakić: Poslovanje pod lupom

Na drugoj vanrednoj sjednici Skupšine opštine Plav održanoj u srijedu, odbornici su izabrali novi sastav UO JU Dnevni centar „Lipa“ na čelu sa Esmeraldom Šuvakić.

Za taj predlog su glasali odbornici SDP-a, BS, Demokratskog saveza i Partije za Gusinje, čiji odbornici u plavskom parlamentu od juna čine novu skupštinsku većinu.

U obrazloženju za smjenu starog rukovodstva koje je izglasano dok je u Plavu vlast vršila koalicija DPS-SDP sa tri albanske partije, navodi se, da je sada bivši predsjednik UO Izet Hadžimušović ujedno direktor Direkcije za izgradnju, te da se zbog konflikta interesa u tom slučaju pribjeglo razrješenju starog i izboru novog sastava UO ove ustanove, te da je SO Plav u saznanju da su primljeni novi radnici, što odluka Vlade ne dozvoljava tokom predizborne kampanje. Šuvakić je potvrdila da će za dva dana biti zakazana sjednica novog sastava UO.

„Vjerovatno ćemo razmatrati rad direktora, jer imamo sumnju da je nezakonito zapošljavao, a posebno ćemo razmatrati nezakonitosti u poslovanju ustanove. Situacija će nalagati ili iznuditi određene mjere“, kazala je Šuvakić.

Bonus video: