Konik: Mještani najavili blokadu puta ukoliko vlasti ne uklone divlju deponiju

Osim problema sa smećem sa legalne i divlje deponije, mještanima Omerbožovića i Novog sela smeta i buka iz obližnjeg azila za pse
93 pregleda 2 komentar(a)
Konik, divlja deponija, Foto: Luka Zeković
Konik, divlja deponija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2012. 16:26h

Mještani Omerbožovića i Novog sela na Koniku u četvrtak će blokirati put prema gradskoj deponiji ako nadležni ne očiste divlje smetlište u blizini njihovih kuća.

Vaso Đurašević tvrdi da ni on ni njegove komšije ne mogu više da podnesu smrad i nečistoću.

Vaso Đurašević smatra da su mještani dikriminisani jer su Albanci. ''Čini mi se da se niko ne okreće na nas dok ne dođe vrijeme izbora. U naselju imamo gradsku deponiju, divlju odmah pored nje, azil''

On je rekao da radnici “Zelenila” svakodnevno pale smeće na samo 200 metara od njegove kuće, na divljoj deponiji napravljenoj prije 5-6 dana.

''Nekim komšijama je divlja deponija čak na samo oko 30 metara od praga'', rekao je Đurašević juče “Vijestima”, istakavši da će sve komšije izaći na blokadu ako se ne riješi problem divlje deponije.

On je istakao da imaju problema i sa gradskom deponijom, jer nadležni “puštaju ventile kad god im odgovara”, pa mještani ne mogu danju da izađu iz kuće, a noću da spavaju, zbog smrada.

Đurašević je rekao da su se obraćali nadležnim u Mjesnoj zajednici Dinoša, ali da nijesu dobili pomoć.

Osim problema sa smećem sa legalne i divlje deponije, mještanima smeta i buka iz obližnjeg azila za pse.

''Najteže nam je noću, vruće je, a ne možemo da otvorimo prozore zbog užasnih mirisa koji se šire. Svašta se čuje - urlanje i zavijanje iz azila. Ne znam što da radimo, treba li da nas isele odavde'', kazao je Đurašević.

On je istakao da u naselju živi već 50 godina, ali da situacija nikada nije bila “ovako loša”.

Smatra da su dikriminisani jer su Albanci.

''Čini mi se da se niko ne okreće na nas dok ne dođe vrijeme izbora. U naselju imamo gradsku deponiju, divlju odmah pored nje, azil'', kazao je Đurašević.

Bonus video: