Dobar početak rafting sezone

“Plužine kao turistička destinacija sve više zauzimaju značajno mjesto na mapi interesovanja posjetilaca"
88 pregleda 0 komentar(a)
Rafting Tara, Foto: Arhiva Vijesti
Rafting Tara, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.06.2018. 18:52h

Ljetnja turistička sezona u Pivi počela je krajem aprila i, prema riječima Slobodana Delića, direktora Parka prirode (PP) “Piva”, u predsezoni je, kada je rafting u pitanju, zabilježen rast posjetilaca preko 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Visok vodostaj rijeke Tare omogućio je pravim ljubiteljima adrenalina da osjete čari raftinga i divlje rijeke. Potrudili smo se da pripremimo prostor parka za dolazak turista, pa je izvršeno uređenje ambijentalne higijene, čišćenje putnih pravaca od vegetacije i od odrona, popravka oštećene pješačke signalizacije i parkovskog mobilijara”, kazao je Delić.

Kako je kazao u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima Parka, nastojaće da urede prostor za ulaz i izlaz raftera u rijeku Taru, a planiraju i obilježavanje planinsko-pješačke staze od Stabanskih jezera do Trnovačkog jezera.

“Plužine kao turistička destinacija sve više zauzimaju značajno mjesto na mapi interesovanja posjetilaca. Uz kvalitetnu ponudu za aktivni odmor, bogat kulturni, sportski i zabavni program sigurni smo da turisti koji odaberu Plužine kao mjesto gdje će provesti odmor neće i ne mogu pogriješiti”, poručio je Delić.

Zajedno sa Opštinom i tamošnjim Centrom za kulturu planirane su brojne kulturno-muzičko, sportske manifestacije, poput tradicionalnih pjesničkih susreta “Na izvoru Pive” i “Tara bez granica”, zatim koncerti, filmske projekcije, nastupi folkloraša, sportska takmičenja, planinarski usponi. Početak sezone PP “Piva” dočekao je sa novim, redizajniranim web sajtom.

Bonus video: