Budvanski srednjoškolac koji je pretučen u Španiji će dobiti odštetu

Jedan od pripadnika obezbjeđenja hotela "Montevista" u Ljoret del Maru odmah je suspendovan sa posla, ali ni jedan ni drugi na sudu nijesu dali izjavu kako je došlo do incidenta
94 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 20:12h

Okružni sud u katalonskom mondenskom ljetovalištu Ljoret del Mar, nadomak Barselone, osudio je obezbjeđenje hotela „Montevista“ na kaznu od ukupno 2.000 eura, koje moraju da isplate budvanskom srednjoškolcu M. C. (17) koga su brutalno pretukli.

Naime, maloljetni mladić je u okviru maturske ekskurzije budvanske Srednje mješovite škole „Danilo Kiš”, par dana boravio u španskom turističkom mjestu, ali mu se najljepši događaj u školovanju pretvorio u pravu noćnu moru.

"Prvostepeni sud je dosudio da obojica pripadnika obezbjeđenja hotela plate po 1.000 eura odštete našem učeniku, zbog pretjerane upotrebe sile", naveo je Pantović

Budvanski maturanti uputili su se početkom prošle sedmice na ekskurziju u okviru koje su obišli Italiju, te Azurnu obalu i završili na Kosta Bravi, u Barseloni. Drugog dana ekskurzije, budvanski maturanti predvođeni svojim profesorima odsjeli su u Ljoret del Maru, gdje se dogodio i incident.

Te večeri, oko 22.30 časova, obezbjeđenje hotela je otišlo u sobu u kojoj je bio M. C. sa dva druga, iz koje je dopirala jaka muzika.

Kako je „Vijestima“ rečeno, mladići su otvorili vrata sobe i obezbjeđenje, njih dvojica, upozorili su ih da utišaju muziku, jer se ostali gosti žale na buku. Došlo je do prepirke, nakon čega je obezbjeđenje pretuklo M. C. nanijevši mu udarce po glavi i cijelom tijelu, dok su njegova dva druga išamarali.

Kako je došlo do incidenta, to niko od učenika do detalja nije ispričao, čak ni u policiji.

Profesor Branislav Pantović, koji je bio u pratnji ekskurzije, potvrdio je juče za „Vijesti” da se dogodio incident te da je jedan od učenika pretučen.

"Nisam bio na licu mjesta kada se to dogodilo, već sam došao poslije par minuta nakon što su me obavijestili. Odmah sam sa učenikom M. C., imajući u vidu da je maloljetan, otišao u policiju i podnio krivičnu prijavu protiv obezbjeđenja koje je upotrijebilo silu.

Mladić je zadobio više udaraca, imao je podlive i hematome, što je i ljekarski konstatovano", kazao je Pantović.

On je napomenuo da je po hitnom postupku odmah nakon dva dana zakazano i ročište na sudu.

"Prvostepeni sud je dosudio da obojica pripadnika obezbjeđenja hotela plate po hiljadu eura odštete našem učeniku, zbog pretjerane upotrebe sile", naveo je Pantović.

Kako “Vijesti” saznaju, jedan od pripadnika obezbjeđenja odmah je suspendovan sa posla, ali ni jedan ni drugi na sudu nijesu dali izjavu kako je došlo do incidenta.

Maturante je u Neumu u BiH dočekao direktor škole Srđa Popović, gdje ih je u ime gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, koji je platio, častio ručkom.

Učenici su se preksinoć vratili sa ekskurzije.

Bonus video: