Ministarstvo pravde: Nismo zapošljavali nakon raspisivanja izbora

“Aktivisti MANS-a donijeli su ishitrene zaključke, do kojih ne bi došli da su se pozvali na Zakon o slobodnom pristupu informacijama"
1 komentar(a)
Ministarstvo pravde, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ministarstvo pravde, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.10.2012. 10:22h

Ministarstvo pravde i ljudskih prava nije prekršilo Zakon o finansiranju političkih partija, saopšteno je danas iz tog resora, negirajući navode MANS-a da je bilo zapošljavanja nakon što su raspisani izbori.

MANS je juče pozvao Državnu izbornu komisiju da hitno razmotri 16 prijava, koje je ta NVO dostavila protiv odgovornih za oglašavanja slobodnih radnih mjesta ili zapošljavanja, suprotno Zakonu.

“Aktivisti MANS-a donijeli su ishitrene zaključke, do kojih ne bi došli da su se pozvali na Zakon o slobodnom pristupu informacijama i pogledali predmet ili da su konsultovali bilo kojeg pravnika oko zakonskih odredbi kojima se uređuje zapošljavanje državnih službenika i namještenika”, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo je, kako se navodi, donijelo odluku o pokretanju postupka za zapošljavanje prije raspisivanja izbora, a radno mjesto šefa kabineta je upražnjeno jer je državni namještenik koji je pokrivao to radno mjesto imenovan za prvog sekretara crnogorske misije pri EU, čime je njegov radni odnos stavljen u status mirovanja.

“Za radno mjesto šefa kabineta, prema odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, nije bilo moguće raspisati javni konkurs na neodređeno vrijeme, a zabrana iz Zakona o finansiranju političkih partija se ne odnosi na stalno sistematizovana radna mjesta”, navodi se u reagovanju.

Bonus video: