Dekan Pravnog fakulteta tvrdi da je fizički napadnut

Vesna Burić je sinoć odbacila optužbe sa Pravnog fakulteta kao neistinite, i kazala je da je iznenađena navodima o fizičkom napadu
1189 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2012. 17:06h

Vijeće Pravnog fakulteta održalo je juče vanrednu sjednicu koja je bila posvećena, kako je saopšteno, organizovanim i učestalim napadima na profesore tog fakulteta.

Nakon sjednice Vijeća, saopšteno je da je majka doskorašnje saradnice u nastavi Vesna Burić prije dva dana fizički napala dekana Pravnog fakulteta Draga Radulovića na javnom mjestu „uz uvrede, klevete i prijetnje fizičkom likvidacijom, upućene njemu lično i članu njegove porodice“.

Zbog toga je Radulović, piše u saopštenju, podnio krivičnu prijavu protiv nje.

Na sjednici je bilo riječi i o navodnom napadu još jedne bivše saradnice u nastavi Pravnog fakulteta na prodekanku za nastavu Snežanu Miladinović.

Vijeće je ocijenilo da se tim slučajevima narušavaju osnovna akademska prava i slobode, ali i zatražilo od organa Univerziteta Crne Gore i nadležnih državnih organa da doprinesu osiguranju autonomije Pravnog fakulteta i akademskih prava, sloboda i ugleda nastavnika zaposlenih na Pravnom fakultetu. Prema njihovim navodima, riječ je o organizovanim napadima, kojima je cilj da se „pritiscima i prinudom pokušaju realizovati interesi pojedinaca koji nemaju uporište u zakonu“.

Burić: Pokušava da sakrije "biznis"

Vesna Burić je sinoć odbacila optužbe sa Pravnog fakulteta kao neistinite, i kazala je da je iznenađena navodima o fizičkom napadu na dekana Radulovića.

„To on samo pokušava da sakrije svoj „biznis“, koji pokriva funkcijom dekana, očigledno zloupotrebljavajući Nastavno-naučno vijeće“, kazala je ona „Vijestima“.

„To on samo pokušava da sakrije svoj „biznis“, koji pokriva funkcijom dekana, očigledno zloupotrebljavajući Nastavno-naučno vijeće“

Burić je dodala da će, nakon što bude detaljno upoznata sa tvrdnjama Radulovića, iskazati svoje mišljenje.

Galerija

Bonus video: