Cetinje: Bogdanović uručio pomoć studentima FLU

Bogdanović je podsjetio da je gradska uprava uložila i 32 hiljade eura u adaptaciju prostora 'Telekoma' na Cetinju – na kojem će privremeno djelovati dva odsjeka FLU-a
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 16:01h

Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) čiji su radovi uništeni prilikom junskog požara u zdanju bivšeg Ruskog poslanstva, dobili su novčanu pomoć od lokalne vlasti na Cetinju.

Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović uručio je pomoć, za 22 studentkinje i studenta, u visini od 18 hiljada eura, a novac je raspodijeljen u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti.

"Pomoć, koju dodjeljujemo shodno odluci Komisije za koordinaciju aktivnosti na sanaciji bivšeg Ruskog poslanstva, predstavlja vid podrške, ali i motivacije uoči predstojeće studijske godine.

Za nas, jako je važno što će Fakultet likovnih umjetnosti u cjelosti djelovati na Cetinju.

Gradonačelnik Bogdanović uručio je pomoć, za 22 studentkinje i studenta, u visini od 18 hiljada eura, a novac je raspodijeljen u saradnji sa FLU

Ovo je prilika da vam uputim i svoju iskrenu želju da nastavite sa uspješnim radom, ali i da naglasim kako uvijek možete računati na Prijestonicu Cetinje", kazao je gradonačelnik Bogdanović u obraćanju studentima.

On je podsjetio i da je gradska uprava, uz novčanu pomoć studentima, uložila i 32 hiljade eura u adaptaciju prostora 'Telekoma' na Cetinju – na kojem će privremeno djelovati dva odsjeka FLU-a.

U ime FLU, gradu se zahvalio dekan Nenad Šoškić, koji je kazao da je taj događaj svojevrstan podstrek i za studente i za njih.

"Jako je dobro što se sve događa uoči početka nove studijske godine, s obzirom da će studenti time, na određen način, biti u prilici i da ulože u materijal neophodan za rad", kazao je Šoškić.

Bonus video: