Da nije bilo Mirka Vučinića, ko zna gdje bi spavali

Učenici Ekonomske škole, njih 159, prije dva dana su pošli na šestodnevnu matursku ekskurziju po sjevernoj Italiji za koju su njihovi roditelji izdvojili 229 eura
228 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 16:30h

Roditelji maturanata Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, koji su otišli na ekskurziju po sjevernoj Italiji, tvrde da ih je prevarila agencija „My travel“ iz Nikšića.

„Iako smo dali novac za ekskurziju djeci nije objezbjeđen smještaj jer hoteli u kojima treba da borave nijesu uplaćeni već samo rezervisani. Da se tamo nije našao fudbaler Mirko Vučinić, čija sestra je takođe na ekskurziji, ko zna da li bi naša djeca noć provela pod vedrim nebom. On se ponudio da pomogne, čak i da uplati smještaj za učenike. To je zaista sramota od agencije, jer izgleda da je svima cilj samo da uzmu novac, ali ne i da za taj novac pruže usluge koje su obećali“, kazali su roditelji učenika, čija imena su poznata redakciji.

Učenici Ekonomske škole, njih 159, prije dva dana su pošli na šestodnevnu matursku ekskurziju po sjevernoj Italiji za koju su njihovi roditelji izdvojili 229 eura.

Direktor škole Duško Lučić je potvrdio da je Agencija napravila niz propusta, a da je jedan od njih uplata smještaja u hotelima.

„Škola je uspjela prevazići problem tako da su učenici sinoć bili smješteni u hotelu ‘Colorado’ u Lido di Jesolo kako je to predviđeno programom ekskurzije. Smještaj u hotelima je plaćen uglavnom iz sredstava koja je škola trebalo, u skladu sa pravilima o organizaciji ekskurzije, da uplati agenciji nakon okončanja ekskurzije. Učenici će naredna tri dana biti smješteni u hotelu ‘Golden’ u Riminiju, kako je predviđeno programom ekskurzije, a smještaj će biti plaćen na isti način”, kazao je Lučić.

Rimini

Lučić je potvrdio da je Vučinić bio spreman da pomogne, na čemu su mu zahvalni, ali da je škola uspjela da prevaziđe problem.

I roditelji učenika nikšićke Gimnazije čija djeca su preko iste agencije otišla na desetodnevnu matursku ekskurziju po Italiji, Francuskoj i Španiji i za koju su izdvojili 345 eura, kazali su da su imali sličnih problema i da takođe nije bio uplaćen novac za hotele u kojima je trebalo da noće.

„Hoteli nijesu bili uplaćeni, djeca su u autobusima bila bez hrane i vode, a vlasnik agencije je nestao i ostavio djecu i profesore da se snalaze kako znaju i umiju“, kazao je jedan od roditelja učenika Gimnazije, koji su se prije dva dana vratili sa ekskurzije.

Direktor Gimnazije Žarko Raičević kazao je da je bilo „administrativnih problema“, ali da djeca zbog toga nijesu ispaštala.

„Bilo je administrativnih problema sa agencijom jer hoteli su bili rezervisani, ali nije bio uplaćen novac. Zahvaljujući vodičima koji su zaista odradili posao kako treba, svi su problemi u hodu riješeni. Moram reći da su djeca bila sjajna, da je planirani program sto odsto realizovan, ali i da je agencija imala propusta“, kazao je Raičević.

Galerija

Bonus video: