Kako se "otvara" portal "Vijesti" u Opštini Danilovgrad

Vama je izgleda lakše optužiti novinara, nego se pravdati mentoru za svoje greške
11 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 19:28h

Žalim g. Bojana Brajovića, koji je potpisao reagovanje na tekst u kojem nije pomenut. Njegov šef Branislav Đuranović nije imao hrabrosti da se potpiše.

G. Đuranoviću, znam da Vi nijeste autor teksta, ali je pisan po Vašem naređenju, kao što je po Vašem naređenju i blokiran portal “Vijesti”, iako Vi tvrdite suprotno. O vašoj “istini” najbolje govore fotografija i video zapis iz jedne od opštinskih kancelarija, koji prikazuju što se dešava kada se pokuša pristupiti sajtu “Vijesti”, snimljena izjava službenika koji je to i objasnio i izjave zaposlenih koji su nas obavijestili o blokadi. Sve to piše u tekstu na koji ste reagovali. Ti dokazi prezentovani su čitaocima i na njima je da procijene ko je u ovom slučaju u pravu. Emitujemo i video koji sve potvrđuje.

Vama je izgleda lakše optužiti novinara, nego se pravdati mentoru za svoje greške.

U istom broju “Vijesti”, osim teksta na koji ste reagovali, objavljeno je i da je prošlo gotovo četiri godine od kada ste najavili rekonstrukciju Trga golootočkih žrtava. Tamo kramp još nije zaboden, ali na to ne odgovarate.

Predsjedniče Opštine, pojasnite čitaocima na osnovu kojih podataka tvrdite da imate povjerenje građana? Jeste li radili anketu, raspisali prijevremene izbore i dobili njihovo povjerenje ili tvrdite na osnovu lične percepcije, koja je po pravilu pogrešna?

Saglasna sam da zaposleni, ako imaju posla, ne bi trebalo da surfuju internetom, ali koliko ste ih Vi u posljednje četiri godine zaposlili (oko 60) vjerujem da nisu preopterećeni poslom.

Kako ste konačno pokazali da ste raspoloženi za polemku, hajde da je otvorimo i oko imena pripravnika koje ste zaposlili u predizbornoj kampanji. Pojasnite građanima: koga, po kojim kriterijumima i na osnovu čijih zasluga ste zaposlili.

Pošto pominjete svoje rezultate, kao Danilovgrađanka, postavila bih Vam par pitanja - kada će početi uređenje desne obale Zete, rekonstrukcija trga, zgrade Centra za kulturu, apoteke, gradskog jezgra? Gdje su vojni i profesorski stanovi, omladinski domovi na Slapu i Lazinama? U kakvom su stanju zgrade osnovnih škola u gradu, Zagaraču i Mosorima? Gdje FK Iskra igra utakmice? Što je sa OK Danilovgrad i kako je trošen novac tog kluba? Gdje su Vam evropske vrijednosti, demokratija, tolerancija, dijalog, stavljanje građanina u centar zbivanja?

Gospodo, ja se ne potpisujem ispod tuđih tekstova. Bilo bi lijepo da se u vašem narednom obraćanju, potpiše stvarni autor teksta ili makar onaj po čijem je naređenju pisan.

P. S. Vaš odgovor sam očekivala ranije, jer su mi iz kancelarije DPS-a Danilovgrada već u ponedjeljak javili da im je stigao na ovjeru.

Galerija

Bonus video: