Razvojna banka odobrila donaciju od 400 hiljada eura za kamp Konik

U požaru, koji je krajem jula izbio na Vrelima Ribničkim uništeno je izbjegličko naselje u kojem je 150 porodica sa 800 članova ostalo bez krova nad glavom
51 pregleda 2 komentar(a)
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2012. 17:44h

Razvojna banka Savjeta Evrope odobrila je Crnoj Gori donaciju od 400 hiljada eura kao podršku Vladi za uspostavljanje privremenog kontejnerskog naselja za stanovnike izbjegličkog kampa Konik 1.

Iz Vladinog biroa za odnose s javnošću saopšteno je da će kontejnersko naselje predstavljati prelazno rješenje za smještaj stanovnika tog Kampa.

„Podsjećamo da je Vlada donijela odluku o nabavci 216 kontejnera i pripremi terena za njihovo postavljanje, za šta će uz podršku donatora obezbijediti sredstva od oko 1,3 miliona eura", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vlada u saradnji sa međunarodnim organizacijama u kontinuitetu posvećena rješavanju pitanja smještaja i uspostavljanju normalnih uslova za život stanovnika kampa na Koniku, kroz obezbjeđivanje privremenog smještaja, pružanje redovne zdravstvene zaštite, obezbjeđivanje kuhinjskih setova i odjeće.

U požaru, koji je krajem jula izbio na Vrelima Ribničkim uništeno je izbjegličko naselje u kojem je 150 porodica sa 800 članova ostalo bez krova nad glavom.

Bonus video: