Herceg Novi: Stiglo više od 100 prijava štete od nevremena

Tokom jučerašnjeg nevremena kako je ranije saopšteno oštećeno je više od 50 kuća, ali i druga privatna imovina
214 pregleda 2 komentar(a)
nevrijeme Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
nevrijeme Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.06.2018. 12:01h

Opštini Herceg Novi do sada je stiglo više od 100 prijava građana koji su pretrpjeli štetu usljed jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo hercegnovsku rivijeru.

Kako je Televiziji Vijesti saopšteno iz komunalne policije tog grada jedna porodica je zbog oštećenja kuće smještena u alternativni smještaj dok druge nijesu tražile takvu pomoć.

Tokom jučerašnjeg nevremena kako je ranije saopšteno oštećeno je više od 50 kuća, ali i druga privatna imovina. Takođe, u nevremenu je oštećena i bolnica Meljine.

U opštini za sada ne žele da govore o procjeni štete.

Kakve posljedice je ostavilo nevrijeme, kako su kazali TV Vijesti, utvrdiće komisija koja će početi sa radom tokom naredne sedmice.

Katić obišao domaćinstva

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i saradnici obišli su danas naselje Kamenari i domaćinstva pogođena nedavnim nevremenom. U tom mjestu na hercegnovskoj rivijeri evidentirano je najviše oštećenih kuća, preko 34 objekta. On je juče obišao naselja Podi i Brajkovina.

Katić je kazao da su mu stariji mještani potvrdili da ne pamte nevrijeme kakvo je zadesilo pojedina naselja na hercegnovskoj rivijeri u noći sa petka na subotu.

“Da li se radi o rijetkoj ili pojavi koja će se ponavljati, ostaje na nadležnim državnim službama da utvrde, kako bi ubuduće bilo moguće raditi procjene i na vrijeme obavijestiti građane o pojavama ovakve prirode, kazao je Katić.

“Opština Hercg Novi formirala je Komisiju za procjenu štete nastale na objektima, pa će u skladu sa svojim mogućnostima i sredstvima obezbjeđenim iz budžetske rezerve, a uz izvještaje Komisije, pomoći svim ljudima za koje se utvrdi da im je potrebna takva vrsta pomoći”, istakao je Katić.

“U ovom naselju imamo 34 kuće po popisu, a za neke kuće još ne znamo u kakvom su stanju jer su zatvorene i u njima trenutno nema nikoga. Gdje god je bio problem sa krovom, kuće su poplavile. Svi su bez struje, dosta namještaja je uništeno, kazao je potpredsjednik Mjesne zajednice Kamenari Igor Popović, uz konstataciju da je “materijalna šteta ovakvog obima izazov za državu”.

On je apelovao na svedržavne institucije da pomognu mještanima Kamenara u saniranju štete nastale zbog nevremena. Zahvalio je vatrogascima iz Meljina i dobrovoljcima iz Bijele, Komunalno stambenom preduzeću, Čistoći i Vodovodu, ali i privatnicima koji su svoja sredstva dali na korišćenje bezuslovno.

Građani i dalje mogu prijavljivati štetu prouzrokovanu nevremenom na broj telefona 19800 koji je non stop u funkciji.

Bonus video: