Tivat: Niko ne dira kiosk Ćosovića

„Kapunera“ predsjednika Savjeta mladih i odbornika DPS-a i dalje „krasi“ ekskluzivnu zonu Tivta
145 pregleda 3 komentar(a)
kiosk, Ćosović, Foto: Siniša Luković
kiosk, Ćosović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.09.2012. 17:35h

Ni mjesec nakon što su „Vijesti“ objavile da je bez dozvole nadležnih, na uglu Ulice maršala Tita i Ulice 21. novembra, na prestižnoj lokaciji na dnu parka hotela „Mimnoza“ na gradskoj rivi Pine, postavio neugledan privremeni objekat, predsjednik Savjeta mladih i odbornik DPS-A u SO Tivat, službenik Uprave carina Crne Gore Mile Ćosović, još nije uklonio taj drveni kiosk.

Iako se u tom objektu već dvadesetak dana ne sprovodi privredna djelatnost - prodaja suvenira, kineskih drangulija, znamenja Crne Gore, bižuterije i slične nekvalitetne robe koja je ovdje prodavana cijelo ljeto, „kapunera“ kako Tivćani lokalnim dijalektom nazivaju Ćosovićev kiosk, i dalje je na istom mjestu, ružeći izgled Pina jer je, u međuvremenu, počeo da se raspada nakon prve dvije jesenje kiše.

Ako se zanemari estetski utisak „kapunere“ iza koje se naziru stari jedrenjak „Jadran“ na gradskoj rivi i više stotina miliona eura vrijedne mega-jahte u Porto Montenegru, taj objekat jedinstven je i po tome što je postavljen bez ijedne dozvole nadležnih.

Za predmetni privremeni objekat u parku hotela 'Mimoza' nije podnijet zahtjev za izdavanje odobrenja lokacije

„Prema evidenciji ove službe, za predmetni privremeni objekat u parku hotela 'Mimoza' nije podnijet zahtjev za izdavanje odobrenja lokacije, odnosno nijesmo izdali odobrenje za njegovo postavljanje”, odgovoreno je prije mjesec “Vijestima” u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Tivat.

Direktor HTP “Mimoza” Marko Petričević tada je “Vijestima” rekao da je kiosk postavljen i bez njihove dozvole kao vlasnika zemljišta.

“Nijesmo nešto posebno insistirali u posljednje vrijeme na njegovom uklanjanju, ali očekujem da taj objekat, ipak, bude ubrzo sklonjen”, kazao je juče Petričević.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz Elektrodistribucije Tivat, Ćosovićev kiosk na Pinima je tokom svog rada u julu i avgustu bio i nelegalno spojen na elektromrežu, ali mu, ipak, niko od nadležnih nije isključio napajanje strujom.

Bonus video: