Hercegnovski srednjoškolci osvojili medalje u Sloveniji

Pokazali smo da ovim rezultatima uspješno školujemo kadar za zanimanja koja su od strateške važnosti za razvoj turističke privrede u našoj zemlji, istakao je Dragičević
109 pregleda 0 komentar(a)
Učenici Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Učenici Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.09.2012. 10:04h

Učenici hercegnovske Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ osvojili su jednu zlatnu i dvije srebrne medalje na takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola Jugoistočne Evrope, koje je od 13. do 16. septembra održano u Novom Mestu u Sloveniji.

Na takmičenju je učestvovalo šest učenika IV razreda Ugostiteljske škole i tri učenika II razreda Turističke škole.

Tema za kulinare je bila „Spremanje nacionalnog jela svoje države“, za disciplinu usluživanja tema je bila „Spremanje svečanog stola za proslavu jubileja“ i u disciplini turističke prezentacije radili su na temu „Uvjeri me da je tvoje mjesto prava destinacija za mene“

Takmičili su se u tri discipline - tema za kulinare je bila „Spremanje nacionalnog jela svoje države“, za disciplinu usluživanja tema je bila „Spremanje svečanog stola za proslavu jubileja“ i u disciplini turističke prezentacije radili su na temu „Uvjeri me da je tvoje mjesto prava destinacija za mene“.

U svakoj ekipi bila su po tri učenika i jedan profesor-mentor. Ekipa kulinara u sastavu Ana Dabižinović, Duška Danilović i Tripo Andrić sa nastavnikom Jašem Rosićem osvojila je prvo mjesto i zlatno priznanje.

Tim usluživanja Ivana Krivokapić, Dragana Pejanović i Dušan Ilić, osvojio je drugo mjesto i srebrno priznanje, a isti rezultat postigla je i ekipa u disciplini turističko predstavljanje, koju su činili Biljana Ćeranić, Ljubica Čeprnić i Dušan Pavlović, a njihov mentor je bio Đorđe Matković.

Tehničku pomoć ekipama u izradi potrebne dokumentacije i propagandnog materijala dao je profesor Mario Šimić.

„Pokazali smo da ovim rezultatima i na širem prostoru uspješno školujemo kadar za zanimanja koja su od strateške važnosti za razvoj turističke privrede u našoj zemlji i nadamo se da će ovi rezultati napraviti malu propagandu kako bi se što više učenika opredjeljivalo upravo za ova zanimanja“, istakao je direktor hercegnovske srednje škole Momir Dragičević.

Pokazali smo da ovim rezultatima i na širem prostoru uspješno školujemo kadar za zanimanja koja su od strateške važnosti za razvoj turističke privrede u našoj zemlji, istakao je direktor Momir Dragičević

Bonus video: