Đuranović: Ne utičemo na to što ko čita u Opštini

"O našem radu govore rezultati, a pravo na ocjenu imaju isključivo Danilovgrađani"
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 15:10h

Povodom teksta pod naslovom “Đuranović zabranio "Vijesti" u Opštini”, objavljenom prije tri dana u “Vijestima”, reagovao je Bojan Brajović iz Službe predsjednika opštine Branislava Đuranovića:

“Tekst je zasnovan na neistinama i pokazuje očiglednu tendencioznost i nedobronamjernost autora. Postavljanje teksta na naslovnu stranu bio je bezuspješan pokušaj dodatnog senzacionalizma, jer je sadržina teksta puna kontradiktornosti. Upotreba Facebook, Twitter i ostalih društvenih mreža, kao i komentarisanje na portalima i forumima ne spada u redovne zadatke zaposlenih u lokalnoj upravi, pa je pristup ovim sajtovima onemogućen. Ono što jeste zadatak zaposlenih je da budu redovno, pravovremeno i objektivno informisani, što im je omogućeno pristupom svim news sajtovima i portalima, pa i portalu "Vijesti". Smiješno je i pomisliti da u 21. vijeku, uz ovakvu tehnologiju, bilo ko može zabraniti komentarisanje negativnih tekstova, jer za to postoji bezbroj drugih opcija van kompjuterske mreže Opštine. Stvar je ličnog izbora i afiniteta, ali i osnovno ljudsko pravo, ko će koji medij čitati i kome će vjerovati. Na to ne može uticati niko, ni čelni ljudi Opštine ni "Vijesti".

Zaposleni u Opštini Danilovgrad ni ubuduće neće u radno vrijeme gledati video sadržaje, komentarisati i koristiti društvene mreže, jer bi na taj način bio smanjen njihov radni učinak. Posvećenosti zaposlenih u Opštini Danilovgrad boljem životu najbolje svjedoče nagrade koje dobijamo, između ostalih i ona za transparentnost i dobro upravljanje na lokalnom nivou od strane Centra za demokratsku tranziciju.

O našem radu govore rezultati, a pravo na ocjenu imaju isključivo Danilovgrađani. Zbog toga nam i poklanjaju povjerenje u tolikoj mjeri, a mi se trudimo da ga opravdamo. Tendencioznosnost i loša namjera nikad nijesu imali dobro uporište kod građana Danilovgrada, pa tako ni ovaj pokušaj "Vijesti" ne može umanjiti dobre rezultate rada svih zaposlenih u Opštini Danilovgrad”, piše u reagovanju.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Galerija

Bonus video: