Podgorica: Ulica 18. jula zrela za obnovu

Iz Glavnog grada su saopštili da prvo treba riješiti imovinske odnose
626 pregleda 2 komentar(a)
Ulica 18.jula, Foto: Privatna arhiva
Ulica 18.jula, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.06.2018. 08:51h

Ulica 18. jula u podgoričkom naselju Momišići, koja je u veoma lošem stanju i bez trotoara, će biti rekonstruisana tek nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dobijanja odobrenja za građenje.

Mještanin Svetislav Raičković je kazao da je ulica, koja ide paralelno sa Dalmatinskom, preopterećena, jer je koriste mnogi vozači koji voze iz Bloka 5 i Tološa, a žele da izbjegnu gužve.

“To nam je najveći problem, naročito u špicu, kada se stvori kolona automobila. Ulica nema trotoara, pa pješaci, a naročito djeca koja pohađaju školu, idu ulicom i tako ugrožavaju svoj život ”, kazao je Raičković.

On je istakao da je “veoma loša saobraćajna slika” dramatično pogoršana kada su postavljeni “usporivači” u dijelu Dalmatinske, između Moskovske i Džordža Vašingtona, jer je dobar dio saobraćaja od ulice 13. jula prema Tološima i obratno usmjeren kroz njihovu ulicu.

Iz Glavnog grada “Vijestima” je saopšteno da je glavni projekat rekonstrukcije ove ulice uradilo preduzeće „BMR Baošić“, po ugovoru iz maja 2016. godine.

“Uslov za početak građenja je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i dobijanje odobrenja za građenje... Programom uređenja prostora za 2018. godinu planirana su sredstva u iznosu od 120.000 eura za rješavanje imovinsko- pravnih odnosa”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Raičković je kazao da su u lošem stanju i drveni stubovi za struju, od kojih su pojedini i nakrivljeni.

Iz Službe za korporativne komunikacije Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je saopšteno da, u okviru redovnih aktivnosti izvode planirane radove u Ulici 18. jula, “radi unapređenja niskonaponske mreže “Momišići 1”, što će svakako poboljšati pouzdanost napajanja korisnika ovog dijela grada”.

Nakon završetka radova zbog koji su mještani bili bez ulične rasvjete, preduzeće “Komunalne usluge” je uspostavilo ulično osvjetljenje u ulici.

Bonus video: