Sekulić: Skijalište Savin kuk će sigurno raditi ove sezone

“Od stečajnog upravnika Ski-centra ’Durmitor’ Čeda Gospića, čuli smo da u ovom trenutku imamo veoma ozbiljnu ponudu"
2 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Obrad Pješivac
Predrag Sekulić, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 24.09.2012. 16:18h

Uprkos činjenici da je prvi tender za prodaju skijališta Savin kuk, vrijedan četiri miliona eura, prošao bez interesovanja potencijalnih kupaca, ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić kazao je da će to skijalište sigurno raditi tokom naredne zimske turističke sezone.

“Od stečajnog upravnika Ski-centra ’Durmitor’ Čeda Gospića, čuli smo da u ovom trenutku imamo veoma ozbiljnu ponudu za zakup skijališta tokom zimske sezone. Biće to zakonska procedura i skijalište će raditi bez ikakvih problema. Očekujemo da će i cjenovna politika biti primjerena domaćem gostu. Ime neću pominjati, a taj zakup podrazumijeva dodatna ulaganja i, pretpostavljam, određene obaveze prema Privrednom sudu”, kazao je ministar Sekulić.

On je sa predsjednikom Opštine Isailom Šljivančaninom, predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima opštine Žabljak razgovarao o prostorno-planskom uređenju i daljem unapređenju turističke ponude. Kazao je da ima puno razloga za zadovoljstvo.

“Ne mislim samo na dobru ljetnju sezonu. Ono što su razvojni potencijali Žabljaka, prije svega putna infrastruktura, gradnja sportske dvorane i prečistača otpadnih voda, država je odradila svoj dio posla. Radujem se da ima dosta privatne inicijative. Ove jeseni očekujemo rekonstrukciju par većih i postoje najave za izgradnju nekoliko manjih hotela. Možemo reći da turizam na Žabljaku ima dobru perspektivu”, kazao je Sekulić.

On je dodao da se i ova sredina suočava sa problemima sličnim kao i u primorskim gradovima.

“Izražena je siva zona kod izdavanja smještaja i na tom planu mora se uložiti napor da se takvi sankcionišu”, rekao je Sekulić.

Na prisustvo sive zone u poslovanju raftera ukazao je Goran Leković, vlasnik rafting kluba “Triftar” i izrazio očekivanje da će naredne sezone Tarom ići plovila sa isključivo licenciranim skiperima.

Bonus video: